Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid kosten herstel plafond studentenkamer?

Sinds 2019 huur ik mijn studentenkamer via een stichting die woningbeheerder is. Onze huurbaas had het beheer rond deze periode overgedragen aan de stichting.
Het gaat om een stijlvol pand (gebouwd rond 1915), met hoge plafonds en in iedere kamer een sierlijst in het midden van het plafond. Deze sierlijsten en versieringen aan het plafond waren al aanwezig, voordat mijn huisgenootjes en ik in dit studentenhuis trokken.
Toen ik laatst thuis kwam, was de sierlijst samen met de lamp en een stuk van mijn plafond naar beneden gevallen. Nu hangen de draden uit het plafond en zit er een gat in het plafond.
De lamp hangt hier al enkele jaren, dus het is vrijwel met zekerheid te zeggen dat het gewicht van de lamp niet de oorzaak is geweest. Mijn huisgenootje die in de kamer boven mij woont, was op het moment dat het gebeurde niet thuis.
Ik verwacht dat door ouderdom van het pand en onvoldoende onderhoud deze schade is ontstaan. Meerdere huisgenootjes van mij hebben scheuren/lekkage vlekken in hun plafond.

De stichting die onze woning beheert gaf aan dat de kosten voor rekening van mij (huurder) komen. Ik kan mij voorstellen dat kleine schade en/of onderhoud voor rekening van de huurder komt, maar aangezien het plafond in het hele huis gebreken vertoont en er nu een gat in mijn plafond zit, zonder dat ik aanwezig was op het moment dat het gebeurde, zou ik graag willen dat de stichting de kosten voor reparatie betaalt.

Ziet u mogelijkheden om de kosten alsnog voor de stichting te laten komen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag