Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid diefstal fiets in bewaakte fietsenstalling?

Mijn fiets is gisteren gestolen in een bewaakte fietsenstalling. Ik heb voor de stalling van mijn fiets een overeenkomst afgesloten waar ik 40 euro per maand voor betaal. In het contract staat: “de verhuurder is niet aansprakelijk voor diefstal.” Dit is eigenlijk best vreemd aangezien dat de hoofdverplichting is die voortvloeit uit de overeenkomst, zou je zeggen. Kan dit zomaar?
De verhuurder beweert daarnaast dat de laatste persoon (ik) gisterenavond de deur niet goed heeft dichtgedaan: “er zijn geen braaksporen en de laatste klant heeft zoals het er nu uitziet de toegangsdeur niet goed gesloten. Als je de deur vanuit de haak loslaat, valt deze altijd in het slot. Als je de deur zelf dichtdoet, moet je uiteraard deze geheel in het slot trekken.”
Ik heb de deur niet op een andere wijze gesloten dan dat ik normaal doe en dit doe ik dagelijks. Ik vind het dus wel ‘heel toevallig’ dat het precies op zo’n wijze is verlopen dat het de verhuurder uitkomt.

In de overeenkomst staat het volgende hierover: “de huurder verklaart zich bekend met de werking van het slot en sluit bij het verlaten van de stalling altijd op de juiste wijze af en controleert of de deur goed op slot zit.”
Mijn vraag is of dit zomaar kan en juridisch gezien klopt?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag