Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijk stellen aannemer

Een aannemer heeft zonder kennis van zaken een vloerverwarming systeem aangelegd en dat is niet volgens de installatie voorschriften gegaan.
De fabrikant/leverancier heeft samen met de aannemer (op verzoek van de aannemer) een inspectie gedaan en een rapport geschreven. Conclusie:"Er zijn tijdens de installatie van onze vloerverwarming op bovenstaande locatie, een aantal zaken, niet conform onze installatievoorschriften gerealiseerd.
Het belangrijkste is dat de vloer niet vlak/star genoeg is. Dit zou in de toekomst kunnen leiden tot klachten of defecten.(Of dit gebeurd kan ik natuurlijk niet zeggen) ". Een aantal zaken uit het rapport zijn echt niet te herstellen omdat de aannemer daar niet meer bij kan zonder de-installatie. De aannemer betwist een aantal zaken uit de rapportage en wil een aantal punten uit het rapport herstellen en zegt daarmee een goede installatie af te leveren. Hij wil daarop 3 jaar garantie geven. De Fabrikant/leverancier zegt daarentegen dat de installatie niet conform de installatiehandleiding is geïnstalleerd en geeft daarom geen garantie af. Ook geen 10 jaar fabrieksgarantie. Hoe sterk is deze zaak voor mij als ik er een rechtszaak van wil maken?

Normaal gesproken zou u een goede vloerverarming hebben met fabrieksgarantie van 10 jaar. Dat is waar u voor betaald heeft.

Als de aannemer een aantal punten zou herstellen met een garantie van 3 jaar, verliest u dus alsnog 7 jaar garantie. Daarnaast is de kans dat een aannemer overgenomen wordt, stopt met werken of failliet gaat meestal groter dan een fabrikant. Misschien kan de aannemer u over drie jaar geen garantie meer geven en dan zou u met lege handen staan.

U kunt natuurlijk kijken of u tot een regeling kunt komen die aanvaardbaar voor u is. Als er tegenover het verlies van die jaren garantie een tegemoetkoming staat kan het misschien interessant zijn. Maar dan heeft u natuurlijk alsnog geen garantie dat de verwarming over een aantal jaren kuren gaat vertonen.

Wil de fabrikant wel garantie geven als er eerst een de-installatie plaats gaat vinden?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag