Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aansprakelijk herstel gezamenlijke riolering?

We hebben vorig jaar ons oude huis verkocht en afgelopen maart heeft de nieuwe bewoner ons aansprakelijk gesteld voor schade aan de riolering. We hebben een goed gesprek gehad en we zijn overeengekomen om de kosten te delen.
Het riool is gezamenlijk en loopt vanaf ons nummer 11 via nummer 9 naar nummer 7 en dan verder door naar het gemeenteriool. We hebben contact gehad met de bewoners van nummer 7 en 9 om te vertellen dat wij nu ook een partij zijn in de situatie en we hebben gevraagd of er inmiddels al een offerte was en wat de prijs zou zijn.
Ze hadden een offerte van een rioleringsbedrijf en ze gingen het graven en dichtgooien zelf doen om kosten te besparen. Wij zijn akkoord gegaan met de offerte waarbij alleen het materiaal en de aanleg van de buizen is berekend. Er zijn geen afspraken gemaakt over kosten van arbeid.

Na het graven kwam nummer 7 erachter dat hij niet op de gezamenlijke riolering is aangesloten en zegt zich verder niet meer verantwoordelijk te voelen voor de kosten en het herstel van zijn tuin. Hij wil nu dat we zijn arbeid betalen en opdraaien voor de kosten van het herstel van zijn tuin zonder dat er ooit over gesproken is, laat staan akkoord gegaan middels een offerte.
Wij willen graag weten of hij (nummer 7) zich zomaar mag terugtrekken uit de afspraken en ons aansprakelijk mag stellen voor het herstel en of hij zomaar de kosten van arbeid bij ons kan neerleggen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag