Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Aanspraak partner bij scheiding?

Ik heb een geregistreerd partnerschap met mijn echtgenote. Dit is in 2012 aangegaan. Nou wil ik gaan scheiden. Echter zijn er enkel punten waar ik niet weet hoe verder.
Ik ben met een compagnon in 2019 een bedrijf gestart. Dit betreft een BV waar de compagnon op staat en ik. Hier zit een geldschieter onder de firma waar we een lening hebben van € 65.000 Hier heeft mijn partner ook voor getekend om dit rond te krijgen. Op de BV welke vast gelegd is bij de notaris staat de echtgenote niet vermeld (alleen op de lening) Daar door de corona de zaak dicht is gemoeten lopen we achter met het uitbetalen van loon. De afspraak is dat we de helft van het loon uitbetalen en staan daar nu in totaal ongeveer € 25.000 achter met uitbetalen.
Daarnaast heb ik een holding naast het bedrijf waar een klein bedrag van +/-€ 1000,00 opstaan.
In 2012 ben ik geregistreerd partner geworden met mijn partner wat is vastgelegd bij de notaris en in 2016 is er een testament opgemaakt ivm wanneer er wat overkomt.
Nu is mijn vraag: waarop maakt mijn echtgenote aanspraak bij scheiding?
Kan ze aanspraak maken op het loon welke ik nog te goed heb uit het bedrijf, wat nog niet bekend is wanneer dit betaald kan worden? Bedrijfsgrote is 2 personen, compagnon en ik. Beide staan voor hetzelfde geld achter qua loon.
Maakt ze aanspraak op de helft van de aandelen van de BV? Ze staat er nl niet op, ze staat alleen op de lening?
Wat moet ik doen om het bedrijf veilig te stellen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag