Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanpassing terug te betalen bedrag?

Wij hebben nog een bedrag tegoed van € 12.000; de rechter heeft de tegenpartij veroordeeld tot terugbetaling hiervan, echter het bedrag is vastgesteld in de coronatijd op € 30 per maand. Nu willen wij dat dit bedrag wordt aangepast, de deurwaarder wil daar niet aan meewerken. De huidige advocaat wil het dossier sluiten.
De tegenpartij heeft een nieuw bedrijf geopend dus er zijn nieuwe inkomsten.
Zijn er mogelijkheden die er toe leiden dat ons geld sneller wordt terugbetaald?
Met wij bedoel ik mijn ex en mezelf.

Het lijkt erop dat je huidige overeenkomst met de tegenpartij door een rechter is bepaald, wat betekent dat elke verandering of wijziging waarschijnlijk moet worden voorgelegd aan de rechter.

Het kan zo zijn dat de initiële betalingsregeling is getroffen op basis van wat de tegenpartij op dat moment kon betalen. Als je kunt aantonen dat de financiële situatie van de tegenpartij inmiddels is verbeterd, bijvoorbeeld omdat zij een nieuw bedrijf hebben geopend en er nieuwe inkomsten zijn, dan kan het mogelijk zijn om een hoger maandbedrag af te dwingen.

De eerste stap zal echter zijn om juridisch advies in te winnen. Je zou in dit geval een andere advocaat kunnen zoeken als je huidige adviseur het dossier wil sluiten. Het is noodzakelijk dat je dit met een professional bespreekt om te weten welke verdere stappen je het beste kunt ondernemen, gezien de kosten en het mogelijke voordeel.

Houd ook in gedachten dat als je naar de rechter gaat om de betalingsvoorwaarden te wijzigen, je mogelijk de kosten van deze procedure moet dragen. Dit is iets dat je in overweging moet nemen en zou moeten bespreken met je nieuwe adviseur voordat je deze route volgt.

Het uitgangspunt zal echter blijven dat een schuldenaar niet meer hoeft te betalen dan hij kan missen, zelfs niet als er een vonnis is. Daarom is bewijs van nieuwe inkomsten belangrijk. Zulke zaken kunnen complex zijn, dus zorgvuldige begeleiding is belangrijk."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag