Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aanpassing muur geoorloofd?

Ik ben bezig met een aanbouw achter de woning.
Voor deze aanbouw moest ik eerst een vast aangebouwde (gemetselde) schuur slopen. Daar ik vergunning heb voor deze schuur hebben we gesloopt tot de muur die tegen de erfscheiding staat. Deze muur willen we namelijk niet slopen en weer gebruiken als buiten muur voor de aanbouw. Echter moet deze muur een aantal lagen opgehoogd worden (muur met boei is mijn eigendom).
Nu hebben de buren daar jaren geleden (al voordat ik hier kwam wonen 10 jaar terug) een gesloten overkapping neergezet en deze aan en over de boei dakgoot/muur gebouwd (dak goot ligt op de muur)
Deze woning is van mij maar die van de buren is van de Woningstichting. Nu heeft de Woningstichting bevestigd dat deze muur en boei van mij is en dat ik die boei ook moet onderhouden.
Maar aan de andere kant zegt de Woningstichting dat ik niet kan verlangen dat deze overkapping aangepast wordt en dat ik mijn muur op kan metselen. En dat de nieuwe boei vrij moet blijven voor toekomstig onderhoud.
De Woningstichting zegt dat deze gesloten overkapping er al eerder stond dan dat ik de woning bezat. En daarom niet kan eisen dat ze het aanpassen.

Mijn vraag is nu klopt dit en wat zijn mijn rechten?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag