Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aanpak overlast bewoner pand?

In het voorjaar heb ik een pand gekocht. Ik heb met de bewoners gezeten en geluisterd naar hun vragen of wensen wat betreft de service die ze nog willen krijgen en die niet staat in het contract.
De heer M. gaf aan dat hij geen werk heeft en hij wilde een tv met alle Arabisch( Marokkaans) zendingen, ik heb meteen dit voor hem geregeld en in mijn huis heeft elke bewoner zijn afval containers en hij gaf ook aan dat hij deze extra wil, omdat dit niet genoeg is.
Daarvoor heb ik een apart bedrijf ingehuurd en dit kost per jaar meer dan € 1600 en voor mij was dit geen probleem.

Net zoals wat u weet over de crisis energie waar ons land mee te maken heeft, kwam ik in de zomer en ik zie dat hij de droger gebruikt ondanks dat het buiten erg warm is, ik heb hem heel vaak daarover gesproken maar hij luistert niet.
In september dit jaar kwam ik thuis en ik zie dat hij de verwarming op 26 graden zet en de ramen zijn open, ik heb hem aangesproken op zijn gedragingen en dat dit niet acceptabel is, elk keer gaf hij een andere smoesje aan.
Sinds half september hebben andere bewoners elke dag een klacht bij me ingediend over zijn gedragingen, hij gebruikt drugs en er komen drugsdealers aan de deur om spul af te geven Bovendien maakt hij mensen bang dat als ze dit aan ons doorgeven, die drugsdealers hen gaan mishandelen. Vaak afgesproken dat de voordeur niet open mag blijven staan, hij gaf aan dat zijn kat altijd van binnen en naar buiten wil gaan, dus de deur moet altijd open zijn!

Als ik het goed begrijp, bent u verhuurder. Huurder genieten huurbescherming, maar dat betekent niet dat ze met alles weg kunnen komen. U heeft als verhuurder ook rechten (en ook de plicht!) om uw eigendom te beschermen, maar ook om (in bepaalde mate) de veiligheid van omwonenden te waarborgen. Uit uw verhaal maak ik niet op wat uw vraag precies is. Wenst u de huurder uit het pand te krijgen? Wilt u bepaalde schade op hem verhalen? Ik zou u eventueel van advies kunnen voorzien of juridisch kunnen bijstaan. Neem gerust contact op (tel 06-49175526).

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag