Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aannemer levert onvakkundig werk

Een aannemer heeft bij ons loodwerk verricht aan de gevel. Wij vinden het niet goed gedaan en maken ons zorgen over de waterdichtheid. Wij hebben hem de volgende dag een bericht gestuurd, waarop hij reageerde dat hij 100 procent achter zijn werk staat. Wij hebben daarop gereageerd dat hij onze zorgen niet heeft kunnen wegnemen en dat wij voorstellen om een expert op locatie te laten komen, waarvoor hij dan ook uitgenodigd wordt. Hij reageerde hier weer op dat hij 100 procent achter zijn werk staat, maar ging niet in op het voorstel. Inmiddels had ik foto's gemaakt en ingestuurd naar een organisatie die expertise heeft op het vakgebied. Daarvan heb ik vernomen dat het werk niet in orde is. Ik heb de bevindingen doorgestuurd aan de aannemer en gevraagd of hij toch bereid is om mee te werken aan noodzakelijk herstel. Wij hebben daarop een bericht ontvangen dat hij achter zijn werk staat en dat hij wel langs wil komen om te praten, maar verder niets. We hebben daarop vandaag met hem gebeld. Conclusie: hij wil niet meewerken aan eventueel bezoek deskundige op locatie en herstelwerkzaamheden. Hij blijft 100 procent achter zijn werk staan. Wat is nu de beste stap om te nemen?
Ik dacht het volgende: nogmaals aanschrijven en aangeven dat wij, zoals eerder aangegeven, niet tevreden zijn met de uitgevoerde werkzaamheden en dat wij het spijtig vinden dat hij niet mee wil werken aan een onafhankelijk expertbezoek op locatie. Dat wij hem niet willen voorschrijven hoe hij zijn werk doet, maar dat wij wel mogen verwachten dat het resultaat is volgens opdracht en het voldoet aan geldende richtlijnen voor de verwerking van lood/ we mogen verwachten van een vakman. Ook vinden we het jammer dat hij heeft aangegeven überhaupt niet bereid te zijn om herstelwerkzaamheden uit te voeren.
We verzoeken hem daarom binnen een termijn van 2 weken alsnog gehoor te geven om akkoord te gaan met het inschakelen van een expert of dat hij binnen een termijn van 3 weken de herstelwerkzaamheden alsnog komt uitvoeren nav de bevindingen van de expert. Als hij geen gehoor geeft, dan voelen wij ons vrij om het werk door een ander te laten herstellen. Zoiets? Moeten we een letterlijke ingebrekestelling erin verwerken?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag