Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aannemer komt afspraken niet na?

Ik ondervind momenteel een probleem met een aannemer die ik heb ingehuurd voor de renovatie van mijn huis. Volgens onze overeenkomst zou de aannemer het werk in ongeveer 8 weken moeten voltooien, zonder een specifieke deadline te vermelden. Desondanks is er geen enkele voortgang geboekt, terwijl we ons nog in het midden van de afgesproken tijdlijn bevinden, en de aannemer heeft dreigende taal geuit.

Goedenavond,

Doorgaans is het lastig om een aannemer aan te spreken indien de afgesproken termijn verstreken is, maar het werk nog niet af is. Dat komt omdat aannemers vaak vanwege allerlei omstandigheden een afgesproken termijn niet halen. Denk aan extra werkzaamheden, verborgen gebreken die zich tijdens de verbouwing voordoen, etc.

Indien u redenen heeft om aan te nemen dat de aannemer de overeenkomst niet meer zal nakomen, kan hij wel op grond van wanprestatie worden aangesproken. Extra kosten (bv. omdat u een nieuwe aannemer moet inschakelen), maar ook bijkomende kosten kunnen gevorderd worden van de aannemer. Het is belangrijk om alle afspraken/correspondentie schriftelijk vast te leggen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag