Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aannemer dwingen om lekkende douche vloer te repareren?

Gedurende december 2017 werd door 'persoon a' van gelijknamig installatie bedrijf uit Hillegom bij ons aan de 'straatnaam en postcode' een nieuwe badkamer geïnstalleerd. Op 15 april 2018 gemeld dat de afvoer niet goed doorstroomd. Na inspectie op 26 april 2018 beweert 'persoon a' dat er niets mis is met de afvoer. Rond maart 2022 wordt een lekkage zichtbaar aan de muur van een verdieping lager onder de badkamer 'persoon a' beweerde na inspectie van o.a. de door hem aangelegde douche vloer dat de lekkage niet uit de badkamer afkomstig was. Wij lieten vervolgens een lekdetectie onderzoek uitvoeren door de fa Lekdetectie Holland welke op 16 maart 2022 concludereerde dat de lekkage is veroorzaakt door openstaande voegen in de douche vloer. Vervolgens is weer telefonisch contact opgenomen met 'persoon a' welke liet weten dat hij een offerte zou gaan opstellen zodra hij iemand gevonden had die de voegen kon repareren. Toen wij op 10 juli 2022 nog steeds geen antwoord kregen hebben wij 'persoon a' schriftelijk aansprakelijk gesteld. Verder gesteld dat mocht hij zich willen beroepen op zijn commerciële garantie, in dit geval van drie jaar, dat hij ons wettelijke recht als consument op deugdelijk werk nooit kan beperken. En het spreekt voor zich dat een badkamer langer dan drie jaar moet kunnen functioneren zonder lekkages te veroorzaken.
Wij hebben er in ieder geval alles aan gedaan de lekkage tijdig te laten onderzoeken door een ter zake kundig bureau (kosten Eur 453,75) en deze tijdig aan hem gemeld zodat hij tijdig maatregelen heeft kunnen nemen. Ondertussen zijn er vijf jaar verstreken en wij weten niet of de schade inmiddels is opgelopen, het lijkt mij zoals ik het bekijk mee te vallen, maar wij weten natuurlijk niet wat het effect is van een natte muur op langere termijn.

Het is van belang dat duidelijk is wie de schade veroorzaakt heeft, daar nu blijkt dat het de loodgieter is geweest. Hiermee, is deze dan ook aansprakelijk voor de geleden schade. Er is door u duidelijk melding gemaakt van hetgeen er speelt en daar is niet direct op in gegaan door de loodgieter.

Nu deze aansprakelijk gesteld is door u is het raadzaam om nadere rechtsmaatregelen te nemen. Mocht u hierin een helpende hand nodig hebben, dan ben ik bereid om u kosteloos bij te staan in deze kwestie. U mag dan ook nader contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag