Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aanmaning van Erasmus gerechtvaardigd?

Ik kreeg een factuur van het Erasmusziekenhuis waarop stond dat ik niet op een afspraak was. Ik heb nooit een brief of een e-mail van hen ontvangen waarin staat dat ik daar moet zijn voor een afspraak. Ik was ook op vakantie op het genoemde tijdstip van de afspraak en ik wist dat ik sinds januari al in de augustus periode het land uit zou zijn. Als ze me op de hoogte hadden gesteld, had ik geannuleerd. Ik belde en kreeg te horen dat de financiële mensen zullen spreken met de afdeling die de afspraak heeft gemaakt. Ze stuurden nog een brief waarin ze zeiden dat ze mijn beroep niet accepteren, ik moet betalen. Ik belde een tweede keer, kreeg weer een brief dat ze niet accepteren en dat het bedrag nu meer is. Ik belde opnieuw, de financiële mensen zeiden dat ik rechtstreeks met de afdeling moest praten, wat ik deed, en ze zeiden dat ik met de financiële mensen moest praten en de telefoon moest neerleggen. Ik ging naar sociale media, kreeg iemand op een Facebook-chat die ook zei: ik moet rechtstreeks contact opnemen met de afdeling en ze weigeren me verder te helpen. Ik heb nu weer een brief gekregen waarin staat dat het de laatste aanmaning is en dat het nu dubbele kosten zijn. Ik heb talloze e-mails gestuurd met het verzoek om bewijs dat ze me de brief hebben gestuurd of me een e-mail hebben gestuurd en ze beantwoorden geen van mijn e-mails. Ze willen dat ik bewijs dat ik het niet heb ontvangen. Hoe bewijs ik iets wat ik niet heb? Ik heb screenshots gestuurd van elke e-mail die ze me ooit hebben gestuurd, ik heb een bestand in mijn studeerkamer met alle brieven die ik de afgelopen 5 jaar van alle medische instellingen heb ontvangen en ik heb geen brief voor die afspraak. Wat kan ik hieraan doen?

Goedemorgen,

In principe dient degene die een geldbedrag van u vordert, te bewijzen waarom u het bedrag verschuldigd bent. In dit geval dient het ziekenhuis in mijn optiek te bewijzen dat zij u (op tijd) hebben geïnformeerd over de afspraak. Wellicht kunt u een klacht indienen bij het ziekenhuis, waarbij u expliciet vermeldt dat zij dienen aan te tonen dat een afspraak is gemaakt met u.
In geval u niet betaalt, zal de vordering zeer waarschijnlijk uit handen worden gegeven aan een incassobureau of deurwaarder. U zult dan in de gelegenheid worden gesteld uw standpunt nader toe te lichten. Indien u juridische bijstand nodig hebt of vragen hebt, neem gerust vrijblijvend contact op.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord. Ik heb ze al om bewijs gevraagd, maar ze reageren niet op mijn e-mails. Ik heb ook gebeld en ze blijven me doorverbinden met mensen die beweren dat ze me niet kunnen helpen. Zij hebben de rekening inmiddels overgedragen aan Cannock Incasso B.V.


Goedemorgen,

Dank voor uw reactie. Gaat het om een groot bedrag? Indien u bij uw standpunt blijft, is het van belang op tijd te reageren op de aanmaning. Dan weet het incassobureau wat uw standpunt is. Als het ziekenhuis van mening blijft dat u dient te betalen, zal de zaak waarschijnlijk voor de rechter worden gebracht. Indien u geen of onvoldoende kennis hebt van het procederen bij de rechtbank, is het verstandig juridische bijstand in te schakelen.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het begon als € 50. Ik belde zodra ik de brief opendeed om te horen waar het over ging. Vervolgens stuurden ze mijn verzoek naar de afdeling die de claim had ingediend. Ik kreeg weer een brief per post waarin stond dat ze mijn protest tegen de factuur afwezen. Ik belde meteen weer. Toen zeiden ze dat ik ze een bewijs moest sturen dat ik de brief van de afspraak niet had ontvangen. Wat ik dezelfde dag deed. Ik ontving toen nog een brief dat ze mijn bewijs niet accepteerden en toen ging de betaling omhoog. Ik heb ze sinds die brief 3 keer gebeld en talloze e-mails gestuurd zonder geluk. Ik kreeg nog een laatste aanmaning van nu € 100 in de post die ik binnen 3 dagen na de datumstempel van de brieven moest betalen. Ik heb nog steeds geen bewijs van hen ontvangen dat ze mij de afspraakbevestiging hebben gestuurd!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag