Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aankoop stoel. Welk recht als consument heb ik?

Wij hebben in september/oktober vorig jaar een stoel besteld, deze had een levertijd van 8 tot 12 weken en in november kregen wij bericht dat wij deze konden ophalen.

21 november zijn wij de stoel gaan ophalen bij de desbetreffende winkel, eenmaal thuis stoel uit de verpakking gehaald en neergezet. Wat bleek deze was niet naar wens en niet zoals deze gepresenteerd werd in de winkel. Hij zat heel anders en het mechanisme om de stoel in de relax stand te zetten werkte alles behalve goed. Dezelfde dag terug gegaan naar de winkel. Daar hebben ze er een klacht over aangemaakt en zouden er bij ons op terugkomen.

Op 30 november kregen wij bericht dat er op 3 december een monteur van de winkel langs zou komen om naar de stoel te kijken. Bij hem aangegeven wat het probleem was. 1. Voetensteun moest naar boven worden geduwd/getrokken bij het indrukken van de hendel 2. Rugleuning ging maar een heel klein stukje naar achteren 3. Bekleding aan de achterzijde ingescheurd. Monteur kwam tot de conclusie dat hij niets voor ons kon betekenen.

1 a 2 weken later contact gehad met de winkel. Gezien wij aanvullende garantie hebben bijgekocht moesten ook zij de mogelijkheid krijgen om de stoel te herstellen. Er werd nieuwe stof besteld en moesten wachten tot deze ontvangen was, pas dan konden we een afspraak maken met het bedrijf. Gevraagd of er niet eerder iemand kon komen omdat het mechanisme niet goed was en wij de bui zagen hangen met weken wachten en uiteindelijk tot de conclusie zouden komen dat ook zij niets konden doen, maar dat kon niet. Prima! Wij wachten opnieuw af.

Begin februari ontvingen wij de stof en wachtte wij op het bedrijf voor het maken van een afspraak. Wij kregen bericht voor een afspraak de dag erna, gebeld en uitgelegd dat wij op deze termijn niet thuis konden zijn. Nieuwe afspraak gepland voor 3 maart. Opnieuw een maand verder.

3 maart is er een zeer vriendelijke monteur langs geweest van de all in house service die wij bij de stoel hebben gekocht. Deze is gestart met het vervangen van de stoelhoes om tot de conclusie te komen dat ook de nieuwe hoes niet goed was, dit kon pas gezien worden in het werk. Daarnaast leek het erop dat het onderstel niet het juiste was maar waarschijnlijk 1 voor een electrische stoel daar waar wij handmatig gekocht hadden. Dus uiteindelijk kregen wij het bericht wat wij al zagen aankomen in december, de stoel kon niet hersteld worden. De monteur zou verslag doen en de winkel zou contact met ons opnemen.

15 maart zelf maar contact opgenomen gezien wij nog geen bericht ontvangen hadden van de winkel. Zij gaven aan dat er een collega wel mee bezig was geweest maar dat zij niets wist. We zouden maandag en anders uiterlijk dinsdag worden teruggebeld. Vandaag (vrijdag 19 maart) werd er gebeld. Het voorstel was om de stoel op te halen en deze door de leverancier te laten maken.

Wij zijn hier alles behalve blij mee want vertrouwen hebben wij er niet meer in. Daarom zouden wij het liefst de stoel laten ophalen en het aankoopbedrag terug ontvangen. Het is een stoel van € 885, zijn inmiddels 4 maanden verder en zouden we de stoel nu ook nog kwijt zijn. Het verhaal opnieuw gedaan en aangegeven dat wij het liefst nu ons geld terug ontvangen omdat er meerdere kansen zijn geweest het probleem op te lossen.

Welk recht hebben wij hier? Hebben we het recht om ons aankoopbedrag op te eisen?

Edit: ze belde later terug met het bericht dat er een nieuwe stoel geleverd wordt. Echter toch hebben we in deze liever ons bedrag terug zodat we kunnen kijken naar een andere nieuwe stoel. Is dit mogelijk of dienen wij het nieuwste voorstel te accepteren?

Wij zijn heel benieuwd wat onze mogelijkheden zijn.

De winkelier hoeft inderdaad niet eindeloos het recht te krijgen tot herstel als dat steeds op niets uitloopt, maar in de aanloop naar ontbinding en geld terug zit wel de mogelijkheid van vervanging die eerst aan de orde moet komen, wel kosteloos voor u. Wordt dit nu ook niets dan kunt u ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag