Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aanklacht woonfraude?

Ik huur sinds januari 2021 een woning van woningcoöperatie Y. Van Y heb ik onlangs de beschuldiging van woonfraude ontvangen, met als consequentie dat ik eind volgende maand mijn huis uit moet (samen met mijn zoontje) en een boete van 5.000,- kan krijgen. Y baseert haar bewering van woonfraude o.a. op het feit dat omwonenden hebben gezegd dat ze mij en mijn zoon niet in/bij de woning zien en o.b.v. ‘onderzoek’ van Y. Van dit onderzoek ben ik niet op de hoogte, noch heb ik ervaren dat men bij mij heeft aangebeld, terwijl Y aangeeft wel bij mij langs geweest te zijn, maar dat zij niemand aantroffen. Voorts geeft Y aan dat ik niet geantwoord heb op een brief, welke zij helaas na aanvang van mijn (huidige) vakantie (in het buitenland) hebben gestuurd.
In verband met deze aanklacht moet ik volgende maand bij Y op kantoor komen voor een gesprek.

Ik heb Y gevraagd om inzicht in de bewijslast van deze aanklacht, zodat ik mij kan voorbereiden, teneinde mijn woning te behouden. Ik verdien als verpleegkundige écht te weinig om iets te kunnen huren in de vrije sector.
Echter Y antwoordt op mijn verzoek: “Helaas wordt ons dossier m.b.t. het onderzoek alleen gebruikt in een kortgedingprocedure en kan ik u de betreffende stukken dus niet verstrekken.”

Mijn vraag aan u is nu of ik in deze kwestie recht heb op inzicht in de belastende stukken, hoe ik mij anderszins kan voorbereiden op dit gesprek en waar het onderzoek in het kader van ‘woonfraude’ uit kan bestaan?



Vriendelijke groeten,

Marielle Swildens

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag