Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Aangifte tegen AG

Wij hebben een appartement en zijn lid van een vereniging. Onze bestuurder, oud eigenaar van alle appartementen verkocht in januari 2020 zijn laatste appartement. Helaas krijgt hij in mei/juni 2020 een hersen infarct en schrijft ons in een e-mail dat hij zijn functie neerlegt e zich terug trekt uit de vereniging.
Volgens de regels moet hij zich ook uitschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK), eventueel kan de secretaresse hem helpen om de bestuurder bij de KvK uit te schrijven en een ALV uit te schrijven om een nieuwe bestuurder te kiezen. Wij denken dat ze bewust dit niet hebben gedaan zodat hij nog steeds bij de KvK als bestuurder staat ingeschreven. Plotsklap krijgen we in oktober 2020 een e-mail van AG dat hij een ALV op 29 oktober 2020 ging houden en dat hij een agenda met een aantal punten die hij wil behandelen, maar deze AG heeft daar het recht niet toe want hij is geen eigenaar, heeft geen functie in het bestuur, dus eigenlijk heeft hij niets te vertellen. Maar nu komt het punt samen met NvD gaat AG tijdens de jaarwisseling van 2020/2021 heel stiekem de gegevens wijzigen bij de KvK zonder dat wij eigenaren daarvan wisten. NvD word penningmeester AKD weer secretaresse en AG als voorzitter. Zelfs onze oud voorzitter was verbaasd dat dit zonder medeweten ook van haar dit zomaar door AG wordt uitgevoerd. Nu het punt is dit nou een strafbaar feit, in het kader dat de burger zich aan de wet moet houden of is het een Civielrecht.
Graag willen we weten kan of we aangifte bij de politie kunnen doen en kan deze man AG aangepakt worden op falsificaties van gegevens in een overheidsinstantie of is het een civielrecht gebeuren waar we een advocaat in de hand moeten nemen.
.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag