Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Aangetekende brief naar stalker?

Ik heb al langere tijd van iemand last waar ik geen contact meer mee wil, maar die persoon blijft toch contact zoeken.
Ik heb een brief opgesteld die ik aangetekend wil versturen en vraag me af of ik geen juridische fouten maak.

Geachte,

Met deze aangetekende brief, vraag ik u met klem te stoppen door op wat voor manier dan ook contact met mij te zoeken, ook niet in de toekomst.
Daarmee bedoel ik dus geen contact face to face, telefonisch, per brief, per mail, per app, per sms en ook niet via een 3de persoon, tenzij het betreft de wijkagent en of wettelijke juridische mogelijk vormen zoals een advocaat of rechter.
Doet u dit wel dan zullen er consequenties voor u gelden, waaronder dat ik uw verhuurder te kennis geef last te hebben van u als ik vrijwilligerswerk doe in de kerk, tuin en/of het huis, waar u ook woonachtig bent.
En het huis wordt verhuurd door dezelfde verhuurder die u heeft.
Ook zal er melding gemaakt worden over u bij de wijkagent.

Met deze aangetekende brief heb ik u op de hoogte gesteld van de consequenties op het moment dat u zonder wettelijke noodzaak toch op wat voor manier dan ook contact met mij zoekt.
En verwacht ik ook dat er geen enkele contact van uit u meer naar mij is en u mij dus geheel met rust laat.

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. In geval van een situatie van belaging is het verstandig u juridisch te laten bijstaan, omdat een goede dossieropbouw van belang is voor eventuele vervolgstappen. Denk aan het doen van aangifte (voor zover u dit nog niet heeft gedaan, of het starten van een civielrechtelijke zaak). Neem gerust contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel erg bedankt voor uw snelle antwoorden en advies. Ik ga eerst de brief aangetekend sturen en als ik daarna nog gestalkt word dan zal ik inderdaad opnieuw juridische advies vragen bij een advocaat en aangiften gaan doen. Eigenlijk hoop ik gewoon dat de brief genoeg afschrik materiaal is en meneer gewoon stopt.
Vriendelijke groet
Jolanda Jungschlager


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag