Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aanbetaling terugkrijgen snorfiets?

Ik heb in oktober een aanbetaling gedaan voor een snorfiets bij een handelaar. Er was afgesproken dat hij de snorfiets zou opvoeren en laten keuren door een erkend keuringsbedrijf, zodat het een legale brommer zou worden. Ik heb een aanbetaling gedaan van €500,- voor de brommer zelf, en hij zou een factuur opstellen met de kosten, waarmee ik akkoord zou gaan. Deze factuur kwam uit op een totaalbedrag van €893,- en ik ben hiermee akkoord gegaan.
Nu is de brommer klaar en gekeurd en stuurt hij mij een nieuwe factuur en een betaalverzoek dat €250,- hoger is dan de prijs van de oude factuur. Hij zegt dat dit komt doordat hij hogere kosten heeft gemaakt omdat hij met bepaalde dingen langer bezig was dan verwacht en de hogere benzineprijzen voor de rit van en naar de keuring. Hij heeft hier nooit over gecommuniceerd. Ik weiger akkoord te gaan met deze prijs en stel voor dat we de koop annuleren en ik de aanbetaling terugkrijg, maar hij weigert hiermee akkoord te gaan omdat hij vindt dat zelfs wanneer hij de brommer nog zou verkopen, ik zou moeten betalen voor de hogere kosten. Hij beweert dat de originele factuur slechts een pro forma factuur was, terwijl het wel een factuurnummer heeft en er niet op staat dat het pro forma zou zijn.
Ik wil de brommer niet meer en ik wil mijn aanbetaling terug, hoe kan ik dit het beste aanpakken en sta ik hiermee in mijn recht?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag