Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanbetaling klusjesman terug?

Ik ga binnenkort een pand huren voor het verder opzetten van een schoonheidssalon en kapsalon.
Aangezien dat pand ook te koop stond, is dat op de valreep ook verkocht. De kopende partij (die nu nog niet de eigenaren zijn) willen er alles aan doen om mij zo spoedig mogelijk in het pand te laten gaan. Zo had ik nog genoeg tijd om te verbouwen, voordat de drukke wintermaand/feestmaand zou beginnen. Hun notaris had in eerste instantie ook aangegeven voor 23 oktober te gaan qua datum van overdracht, daarna werd dit 26 oktober. Maar begin deze week werd dat 9 november.
Inmiddels had ik natuurlijk ook een klusjesman geregeld. Deze had mij eerst gepland eind november, maar heeft veel moeite gedaan klussen te verzetten en extra gewerkt om ervoor te zorgen dat hij 23/24 oktober zou kunnen beginnen. Maar nu de datum is verzet naar 9 november, kan hij de klus niet meer doen, aangezien hij klussen heeft die te maken hebben met oplevering etc.
De klusjesman had het materiaal al geregeld, en stond klaar om geleverd te worden. Dit is gelukkig weer retour gegaan. Maar ik heb wel een aanbetaling gedaan van 50% van het offertebedrag (offertebedrag is € 21.500,- incl.).
Nu krijg ik een mail van hem gisteren, met een uitleg dat hij nu +/- 3 weken geen klus heeft, en ook iemand had ingehuurd die nu ook geen werk/inkomsten heeft. (á € 2400,- per man per week). Hij wil mij niet het vel over de neus trekken en ziet ook dat ik er geen schuld aan heb, maar ik heb wel zo'n gevoel dat hij een aanzienlijk bedrag wil hebben.
Is dit risico voor hem en kan ik mijn aanbetaling terugkrijgen? Ik moet namelijk wel vanaf 9 november een verbouwing doen, en daar is nu zonder die aanbetaling geen geld voor.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag