Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aanbetaling hond gerechtvaardigd?

We hebben een aanbetaling van 300 gedaan voor een hond. Echter, we krijgen nu weer een deel factuur van afgerond 600 euro om te betalen zonder dat we de hondjes hebben gezien en zonder dat we weten welke pup we gaan krijgen. Daarnaast staat in de algemene voorwaarden ook dat het totaal bedrag voor het ophalen van de pup betaald moet zijn en op de factuur staat binnen 5 dagen overmaken.
Wij willen daarom ook het geld nog niet overmaken zonder dat we de pups in het echt hebben gezien en weten welke we krijgen. We zouden graag willen weten of we van de overeenkomst af kunnen indien we uiteindelijk niet akkoord gaan. Dat we de aanbetaling verliezen is akkoord maar we willen weten of we het bedrag van 600 moeten betalen alvorens we überhaupt de pups hebben bezocht en indien we van de overeenkomst af willen, we dan die 600 wel terug krijgen.

Een bepaling in de algemene voorwaarden is: Koper is gerechtigd tot het moment van het ophalen van de gekozen hond de huidige keuze te annuleren. Er is echter geen mogelijkheid tot restitutie van het overeengekomen bedrag na inschrijving.

Mij is niet duidelijk of dit verwijst naar het bedrag van het inschrijvingsgeld of ook alle bedragen die daarna zijn overgemaakt?

Goedemiddag,

Kan op basis van uw verhaal ervan worden uitgegaan dat het gaat om een professionele verkoper/fokker en u als consument koper? Het is niet op te maken uit uw verhaal wat vooraf is afgesproken. Als op de factuur staat dat u binnen dat binnen 5 dagen betaald moet worden, wat is de dagtekening van de factuur? Indien de uiterste betaaltermijn ligt ná het moment van ophalen van de pup, kunt u de verkoper erop attenderen dat u betaalt nadat u de pup heeft gezien en akkoord gaat.

Overigens is het zeer de vraag of de algemene bepaling wel mag. Om daar een goed antwoord op te kunnen geven, dienen de overeenkomst en algemene voorwaarden, maar ook correspondentie tussen u en de verkoper doorgenomen te worden. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak te bespreken.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag