Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aanbetaling auto terugkrijgen?

Ik heb gisteren een aanbetaling gedaan voor een auto. Ik heb pas na de aanbetaling de kentekens gekregen (ik heb hiervoor eerder voor de kentekens gevraagd maar kreeg geen reactie hierop). Na dat ik de kentekens heb gekregen heb ik een parkeervergunning aangevraagd, wat ik niet kan krijgen omdat ik in delft woon. Ik heb hiervoor een bezwaar ingediend bij de gemeente. Gezien dat ik geen parkeergunning kan krijgen heb ik aan de auto dealer doorgegeven dat ik de auto niet kan kopen gezien dat ik geen parkvergunning kon krijgen. Hij weigert nu mij de aanbetaling terug te geven.

Is het mogelijk dit terug te krijgen? Hij gaf me de kentekens pas na de aanbetaling, waardoor ik voor de aanbetaling de parkeervergunning niet kon aanvragen.

Alvast bedankt!

Goedemorgen,

Heeft u de aanbetaling gedaan onder de voorwaarde dat u een vergunning kunt krijgen in uw gemeente? Is de aanbetaling gedaan aan een particulier of een (professionele) ondernemer? Is er inmiddels een beslissing genomen door de gemeente op uw bezwaar en is het besluit definitief? Alvorens uw rechtspositie goed te kunnen inschatten, is het van belang meer informatie te krijgen van uw zaak. Indien u uw zaak verder wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag