Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


7 januari 2012 ontving ik een brief van de RDW, waaruit bleek dat mijn motorrijtuig onverzekerd is volgens de controle op 03 januari 2012. Op 19 november 2011 heb ik mijn verzekering stop gezet bij mijn verzekeraar.

Sinds het behalen van mijn rijbewijs, maakte ik geen gebruik meer van mijn brommer en wilde ik hem graag verkopen. Dat is op heden nog steeds niet gelukt. Omdat ik mijn brommer niet gebruik, dacht ik dat een verzekering overbodig zou zijn.

Bij het stop zetten van mijn verzekering is mij niet verteld dat ik daarbij mijn kentekenbewijs moest laten schorsen. Ook was ik hier zelf niet van op de hoogte. Verder heb ik van de RDW geen waarschuwing ontvangen maar gelijk een boete van 336 euro.

Zou ik beroep kunnen doen op de (eventuele) zorgplicht van de rdw? Of maak ik weinig kans met een bezwaarschrift?

Beste lezer,

Het lijkt mij niet dat u een beroep kunt doen op de zorgplicht van de RDW, immers, de RDW wordt niet onmiddellijk op de hoogte gesteld op het moment dat u uw verzekering stopzet.

Het indienen van een bezwaarschrift acht ik weinig succesvol.
De vezekeringsplicht is immers gerelateerd aan het op naam hebben van het kentekenbewijs. Als u uw motorrijtuig niet wilt of kunt verzekeren dan kunt u de geldigheid van het kentekenbewijs op het postkantoor of online via www.RDW.nl laten schorsen.

Uw verzekeraar had er goed aan gedaan u dit te vertellen, maar aangezien een eventueel bezwaar zich zal moeten richten tegen het besluit van de RDW, zult u daar weinig mee bereiken.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:

Ik vrees dat mw. Hamm gelijk heeft. Op het moment dat de verzekering wordt beƫindigd, dient het kenteken te worden geschorst. In beginsel gaat men uit van 'een ieder behoort de wet te kennen' en is het uw eigen verantwoording dit te regelen. De RDW heeft in (zeker in strafrechtelijk opzicht) geen verantwoording uw hiervan op de hoogte te stellen.

Als er andere redenen zijn geweest waarom het kenteken niet geschorst was, kan dat mogelijk reden zijn voor een bezwaar.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag