Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


5 jaar na scheiding meer geld voor het huis

Mijn ex en ik zijn ca. 5 jaar geleden gescheiden.
Hypotheek op mijn naam maar door het trouwen in gemeenschap van goederen ook haar eigendom geworden.
Inboedel onderling verdeeld en een uitkoopsom (mondeling) overeengekomen.

Nu ik het huis eventueel wil gaan verkopen heeft mij ex aangegeven alsnog naar de notaris te willen gaan voor een officiele overdracht.
Hierbij geeft zij aan de huidige waarde te willen laten bepalen van de woning en vraagt om recente gegevens met betrekking tot de hypotheek.

Omdat er destijds geen taxatie is opgesteld ben ik voor de berekening naar de notaris van afkoopsom uitgegaan van de WOZ-waarde en de opgebouwde vermogen van de spaarhypotheek ten tijde van de inschrijving van onze scheiding bij de gemeente.

Op basis van de deze berekening blijkt dat ik haar destijds ruim het dubbele heb gegeven dan hetgeen waar zij recht op had.
Doordat ik destijds akkoord ben gegaan met haar voorstel en dit (met de informatie van nu) ook de eventuele overwaarde compenseerd, wens ik geen aanspraak te maken op deze overbedeling.

Indien ik niet akkoord ga met de verdeling van de huidige waarde van de woning en hypotheek zal zij dit via de rechter willen afdwingen.
Graag wil ik weten of zij wederom aanspraak kan maken op de woning doordat deze verdeling niet is vastgelegd bij een notaris.

Met vriendelijke groet,

Van belang is te weten wat destijds is afgesproken. Ik raad aan de echtscheidingsovereenkomst hierop goed na te lezen en wellicht de betreffende advocaat te benaderen voor een nadere toelichting.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag