Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


4 jaar geleden ben ik gescheiden. De kinderen wonen bij mijn ex vrouw. Ik betaal voor mijn kinderen een door de rechter vastgesteld bedrag aan allimentatie. Mijn kinderen gaan na de zomer studeren. De studiekosten worden betaald, daar hebben mijn ex vrouw en ik een aparte spaarrekening voor. De kinderen zijn 17 en 18 jaar. Omdat de kinderbijslag (275 euro per kwartaal per kind)vervalt wil mijn ex vrouw dat ik bijdraag aan het financiele gat dat daardoor ontstaat. Mijn kinderen verdienen met een baantje inmiddels 250€ per maand. Ben ik verplicht meer te gaan betalen aan mijn ex vrouw?

Ten aanzien van de kinderalimentatie (kind 17 jaar) en jongmeerderjarige bijdrage (andere kind 18 jr) zult u opnieuw berekeningen moeten laten maken. De behoefte moet opnieuw berekend worden en er zal een draagkrachtvergelijking gemaakt moeten worden.

U kunt aanvoeren dat de behoefte in ieder geval vanwege het mede door u gespaarde geld een stuk lager is komen te liggen en dat de kinderen, althans de oudste deels in zijn eigen behoefte kan voorzien.

Beoordeel dit antwoord:

Wat mijn voorganger zegt klopt. Sinds 1 januari 2015 is er het nodige veranderd. Het is zeer verstandig indien u dit laat berekenen door een ervaren en deskundig advocaat. U kunt zich desgewenst tot mij wenden om deze berekeningen voor u te maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag