Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


28 juni ben ik opgepakt op een festival met een te groot aantal hoeveelheid aan xtc- en 4fmp pillen. Deze had ik mee naar binnen gesmokkeld om te verhandelen. Op het festival terrein werd ik preventief gefouilleerd met alle gevolgen van dien. Later ben ik voorgeleid en verhoord. Ik ben in mijn verklaring eerlijk geweest over de reden van het meesmokkelen van de pillen. Ik heb ze verteld omdat het om te verhandelen was.

Achter af heb ik er erg veel spijt van en kan ik zelf ook amper bevatten dat ik zoiets heb gedaan. Bekende van me die het hoorde, reageerde :Huh van jou had ik dit echt nooit gedacht.

In een korte tijd heb ik me mee laten slepen. Ik had eigenlijk nooit over de gevolgen nagedacht en vond het normaal. Normaal omdat dit soort dingen in mijn leefomgeving veel gebeurde.

Op dit moment heb ik er helemaal niks meer van gehoord. Ook geen brief of iets dergelijks gekregen. Ik twijfel nu over aan aantal dingen: Zou het nut hebben om een advocaat in te huren? Aangezien de feiten op tafel liggen en ik heb toegegeven de drugs te willen verkopen.

Details, het ging om 23 xtc pillen en 10 4fmp pillen. De 23 xtc pillen waren getest door het onderzoeksteam van de politie en bleken xtc pillen te zijn. De 4fmp pillen konden zij niet ter plekken testen.

U geeft aan dat u voorgeleid en verhoord bent. Waarschijnlijk zal u binnenkort een dagvaarding of strafbeschikking ontvangen. Dit wordt door het OM bepaald. Gezien het feit dat het in uw geval gaat om het handelen in verboden middelen, lijkt het mij verstandig een advocaat te raadplegen. Een groot deel van alle advocaten maakt gebruik van een 'vrijblijvend' oriƫnterend gesprek. Het is aan te raden een (strafrecht)advocaat in uw nabije omgeving te raadplegen. Deze kan tevens uitzoeken of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.

Hopende u op deze wijze op weg te hebben geholpen. Ik wens u veel sterkte met de afhandeling van deze zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag