Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


24/7 piketdienst bij re-integratie?

Op dit moment ben ik gedeeltelijk met ziekteverlof en ben aan het re-integreren, opbouwend met 2 uren per week naar einde 40 uren.
Nu heb ik binnenkort piket (wachtdienst 24/7), maar ben nog niet volledig aan het werk (dan 18 uren per week).
Mijn vraag is, mag ik deze piketdienst "draaien", terwijl ik nog niet volledig aan het werk ben?

Het kan zijn dat dit geregeld is in je arbeidsovereenkomst of in de CAO van de sector waarin je werkt. Indien er niets is geregeld, valt dit onder goed werkgeverschap. Het is redelijk om te veronderstellen dat als je gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent, je niet in staat bent om een volledige piketdienst (24/7) te draaien. Het is van belang dit te bespreken met je werkgever en/of bedrijfsarts.

Ik raad je aan om dit dilemma kenbaar te maken bij je werkgever en te overleggen wat het doel is van de piketdienst en of je hier rekening mee kunt houden tijdens je re-integratie. Het kan verstandig zijn een jurist of een advocaat te raadplegen voor specifiek advies dat op jouw situatie is toegespitst.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag