Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


2 weken geleden ben ik thuis komen te zitten vanwege een misstap op het werk. Ik ben door mijn knie gezakt. Nu ben ik nog in afwachting op het consult in het ziekenhuis bij een orthopeed. Bedrijfarts concludeerde dat ik inderdaad mijn werk niet volledig kan herpakken. En alleen zittend werk kan uitvoeren. En dat dan voor max. 50% van mijn normale werktijd. Dit is geen probleem. Echter wel een probleem is het vervoer naar mijn werk. Ik kan geen auto rijden i.v.m. mijn knie. Volgens mijn werkgever is het mijn probleem hoe ik op het werk terecht kom. Openbaar vervoer is geen optie, dan ben ik nog belastend bezig. Dus is een taxi de enige optie. Kan de werkgever mij verplichten die hoge taxi kosten te laten betalen? En mij er dus geld bij neer te laten leggen.

Ik neem aan dat de taxikosten per week honderden euros gaan bedragen en een behoorlijk deel van uw loon gaan belasten.
Gelet op de inspanningsverplichting van de werkgever t.a.v. de reïntegratie van arbeidsongeschikte medewerkers denk ik dat uw werkgever zich het wel erg gemakkelijk wil maken door u alleen voor deze kosten te willen laten opdraaien.

Uw arbeidsongeschiktheid verandert dus het perspectief hoe zou moeten worden gekeken naar reiskosten. Ik raad u aan uw werkgever aan te spreken op een meer constructieve houding. Mogelijk dat thuiswerk, carpooling, kostendeling oplossingsrichtingen zijn.
Indien uw werkgever daarover niet wil praten en u voor het blok zet (door de loonbetaling te stoppen indien u niet verschijnt), dan vermoed ik dat uw werkgever niet op veel begrip bij een rechter hoeft te rekenen bij een loonvorderingsprocedure.

Mocht u in dit proces ondersteuning nodig hebben, dan adviseer ik u in contact te treden met een arbeidsjurist verbonden aan deze site.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag