Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


16-07-2017 heb ik me ingeschreven voor een 16 weekse opleiding. De opleiding stond op de website van 1036 eu voor 246,50 eu en dit laatste bedrag heb ik dan ook via ideal afgerekend.
Nu krijg ik een mail op 14-08-2017 van de opleidingsinstantie met het verzoek om het bedrag aan te vullen tot 1036 eu met de mededeling dat het er op lijkt dat ik op een foutief inschrijfformulier terecht ben gekomen, en dat er geen aanbieding was. Als ik het niet overmaak mag ik niet deelnemen aan de opleiding. Echter heb ik toch dit bedrag voor deze opleiding via hun eigen website kunnen betalen. Ik heb een printscreen waarin de aanbieding ook te zien is. Ben ik nu verplicht extra geld aan de opleidingsinstantie te betalen?

Wanneer op een website een aanbod wordt gedaan komt er een overeenkomst tot stand zodra u dat aanbod aanvaardt. Dat is alleen anders wanneer het aanbod te goed is om waar te zijn, zoals een nieuwe computer voor slechts €25,-. Daarvan is in dit geval geen sprake. U heeft kennelijk betaald en ook toen is er geen signaal gekomen dat er een vergissing is gemaakt. Dan staat u in uw recht om de opleiding te volgen zonder extra kosten. Mocht de 'aanbieding' een vergissing zijn geweest, dan komt die vergissing niet voor uw rekening.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag