Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


€1500,- schade vakantiehuisje. Kunnen wij de verhuurder verplichten een of meerdere facturen van de schade te laten sturen?

Twee maanden geleden zijn wij met een groep van 18 man naar een vakantiehuisje gegaan. Officieel mocht dit niet vanwege de coronarestricties, maar de eigenaar van het vakantie verkoos zijn inkomsten boven de coronamaatregelen. Hier is hij al de fout in gegaan.

Bij thuiskomst kregen wij een onaangenaam bericht over schade. Wij moesten per direct 1500 Euro overmaken. Deden wij dit niet, zouden er juridische vervolgstappen volgen. De dame die alles vanaf haar rekening had betaald en in direct contact stond met de verhuurder was hierdoor zo bang geworden, dat ze besloot het geld over te maken. Er werd tenslotte gedreigd met juridische vervolgstappen, en daar zat zij niet op te wachten.

Wij zijn het eens met het feit dat er wat schade is veroorzaakt, maar is het bedrag naar onze mening veel te hoog. Wij hebben daarom meerdere malen om een factuur gevraagd waarop alle schade stond vermeld. Deze hebben wij tot op heden niet ontvangen, en wil de eigenaar ook niet sturen.

Wij zijn natuurlijk bereid om onze schade te betalen, maar wij willen wel graag inzicht in de door ons gemaakte schade. Een bedrag van precies 1500 Euro zou wel heel toevallig zijn om alle schade te dekken. De vraag aan u is nu: Hoe nu verder? Kunnen wij de verhuurder verplichten een of meerdere facturen van de schade te laten sturen?

Ik hoor graag van u.

Dat klopt niet, u hebt recht op een gespecificeerde uitleg en facturen. Houdt ook rekening met normale slijtage en gebruikssporen en dagwaarden. Als verhuurder niet wenst mee te werken kunt u mij contacteren. Ik denk dat ik u hiermee op weg kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag