Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


0-urencontract, geen salaris bij te laat afzeggen, geen salaris bij ziekte.

Ik werk met andere studenten in een apotheek. Wij hebben hierbij een contract gekregen waarin nooit iets is vermeld over onze rechten. Het lijkt dat men dit zo wil houden, omdat wij waarschijnlijk anders "te veel gaan kosten".

Er staat vermeld dat wij een oproepovereenkomst hebben, maar dit is in de praktijk een nulurencontract. We zijn er een tijdje geleden achtergekomen dat wij uitbetaald horen te krijgen wanneer wij niet 24 uur van tevoren worden afgebeld, of wanneer wij naar huis worden gestuurd. Wij hebben ook recht op doorbetaling van salaris wanneer wij ziek zijn. Daarnaast horen wij na 2 jaar een vast contract te krijgen indien wij dit wensen, maar na bijna 6 jaar bij de apotheek te hebben gewerkt is dit nooit ter sprake gekomen.

Ik ga bijna vertrekken bij de apotheek voor een vaste baan, maar ik wil het goed achterlaten voor de andere huidige en toekomstige studenten die er werken. Het idee was daarom om een brief te schrijven naar de bazen met onze eisen erin, en om deze met alle studenten te ondertekenen. Wij vinden het namelijk niet meer van deze tijd om zo behandeld te worden. Het risico is hier natuurlijk wel aanwezig dat er andere consequenties voor ons komen.

Ik vraag daarom uw advies voor deze situatie.
- Hoe kunnen wij dit het beste aanpakken?
- Wat zijn nou echt onze rechten?
- Wat moet er in deze brief allemaal worden vermeld?
- En wat als er consequenties vanuit de bazen komen, wat zijn dan onze rechten?

Mogelijk hebt u een loonvordering op uw werkgever (de apotheek). Indien u vrijblijvend wilt overleggen, mag u gerust contact met mij opnemen (06-30575754).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag