Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Zus weigert papieren moeder te geven.

Goedenavond.
In november 2021 hebben we (mijn moeder, zus en ikzelf) bij de notaris vast laten leggen dat ik haar financiën zou gaan regelen.
Mijn moeder is 86 en is niet in staat dit zelf te doen. Mijn zus heeft de afgelopen 10 jaar de financiën van mijn moeder gedaan. Zonder dat zij hier rechterlijk toestemming voor had. Mijn andere zus en ik hebben dit zo gelaten. Zelf heb ik ruim acht jaar geen contact met de desbetreffende zus gehad.
(Het contact is ongeveer anderhalf jaar geleden bijgelegd) Mede hierdoor heb ik het zo gelaten. Mijn zus wilde dit niet meer doen. Dus is dit aan mij overgedragen. Uiteraard met toestemming van onze moeder. Mijn moeder zou gaan verhuizen en dit zou mijn zus nog eerst allemaal regelen. Hierna zou ik onder andere mijn moeder haar bankpas krijgen. Ik heb nu het pasje na meerdere verzoeken aan mijn zus. Een week in mijn bezit. Nu wil ik de rest van mijn moeder haar papieren ook graag hebben. Ik heb dit al meerdere keren aan mijn zus gevraagd. Maar telkens krijg ik weer te horen dat ze het te druk heeft om alles bij elkaar te zoeken. Ik weet echt niet meer wat ik tegen haar moet zeggen om haar zo ver te krijgen dat ze mij de papieren geeft. Eerlijk gezegd vertrouw ik het allemaal niet meer. Maar ik wil gewoon geen ruzie meer met haar.
Mijn vraag is. Heb ik recht op al mijn moeder haar papieren en welke stappen kan ik ondernemen om ze te krijgen.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag