Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Zonnepanelen en de dennenbomen van de buurman

In 2006 de buurman een aangetekende brief gestuurd, geen reactie gekregen. In 2009 was buurman kwaad wij zouden zijn boompjes vernielen, maar hij deed dat zelfs door de grastrimmer, gaf hij ook toe. Gevraagd wat de bedoeling was van de boompjes, ik zei worden ze net zo hoog als bij de overburen, nee zei hij, ik heb ze voor de verkoop. In 2013 weer een brief verstuurd met de mededeling dat wij nieuwe platen op het garage dak hadden en zonnepanelen wilden plaatsen, dat het nu met de hoogte van de bomen niet rendabel was. Ook geen reactie. Op maandag 29 november ben ik naar hem toegegaan en heb vriendelijk verzocht om kerstbomen te mogen kappen voor het dorpshuis en of de rest eraf mocht. Ik had vrijwilligers die wilden helpen en ook gezegd met uw hulp moet het lukken. Een goed gesprek gehad. Ik moest met een plan komen. Op donderdagavond 2 december komt een vrijwilliger om te zeggen dat hij niet mee helpt omdat hij vermoeid is, diezelfde vrijwilliger appt vrijdagochtend, heb je contact gehad met je buurman, waarop ik terug appte, nee nog niet. Komt diezelfde buurman vrijdagmiddag met motorzaag en begint met zagen, wij hadden een afspraak bij de huisarts. Dat zagen had niet gemoeten, want de buurman kwam boos en zei blijf van mijn bomen af. Waarop ik zei, ik heb de kans niet gekregen om met een plan bij jou te komen, toen was de vrijwilliger al aan het zagen. De vrijwilliger moest bij de buurman komen en heeft daar uren gezeten. Zaterdagochtend kwam de vrijwilliger vertellen dat er gekapt mocht worden, maar dan wel met wortel en al opleveren en afvoeren en alle kosten voor ons zouden zijn. En dat terwijl de buurman in 2009 zei dat hij ze voor de verkoop had en niet hoog zouden worden. Nu staan bij ons de zonnepanelen vanaf januari 2021 in de garage ipv er bovenop. Het perceel van de kerstbomen bedraagt ongeveer 60 x 5 meter. Er groeien op diverse plaatsen dikke boomwortels op ons terrein, dat interesseerde de buurman niet. Brieven en foto's zijn in ons bezit. Ik heb foto's gemaakt op 4 oktober j.l. om 15.00 uur 's middags, er schijnt geen zon op het dak en op een heel stuk van ons perceel niet.

Wat is de bestemmingsfunctie van het perceel van uw buurman. Wonen of agrarisch of dubbel?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is agrarisch, als hobbyboer lopen er altijd schapen.


Het bestemmingsplan maakt al dan niet mogelijk de aanplant voor commerciele verkoop van kerstbomen. Dat ten eerste waardoor u zou kunnen verzoeken om handhaving aan uw gemeente als het handelen van uw buurman daarmee in strijd is. Ten tweede is natuurlijk ook nog steeds van toepassing het burenrecht. Onrechtmatige zonlicht of energieontneming, ernstige doorgroei van takken of wortels, dat mag niet, en u zou uw buurman erop kunnen aanspreken zodat er wellicht een opening gevonden kan worden naar een oplossing. Denkt u daar wat hulp bij te kunnen gebruiken of begeleiding van het hele traject, neemt u dan contact op met mij op via info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geen idee of hij een vergunning heeft aangevraagd voor commerciele verkoop, zou ik navraag moeten doen bij gemeente !
De buurman is niet voor rede vatbaar, wij hebben last van de bomen en willen deze er graag uit, dan mogen wij ze rooien en de kosten zelf betalen volgens hem. Terwijl hij in 2009 mondeling heeft gezegd dat ze niet hoog werden, maar er stonden voor de verkoop.

Vraag: zijn er kosten aan verbonden aan begeleiden van het traject !


Ja maar in het redelijke, ik mag ze hier niet noemen. U kunt de voorbeelden zien op mijn website. In uw geval zou ik eerst het bestemmingsplan van boven tot onder omkeren en gronden zoeken om uw buurman over te halen in te schikken met het mindere om handhaving van de gemeente te voorkomen, meestal volgt onderhandeling om een rechtszaak te voorkomen. Dat voelt de persoon die fout handelt ook.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke dank je voor het antwoordt, ik ga eerst informeren bij de Gemeente.


Ja dat is een goed idee en u kunt ook via ruimtelijkeplannen.nl het vigerende bp inzien op adres.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag