Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Woensdag 16-okt. jl. heb ik een bedrijfsongeval gehad, ben 5 dagen in het ziekenhuis opgenomen. Nadat de heftruck chauffeur mijn hand had bekneld, zijn er 3 vingers van mijn rechterhand flink (waarschijnlijk permanent) beschadigt en is er geen zekerheid in hoeverre deze zich herstellen. Nu zijn er al flink wat (reis)kosten en het voorschieten van medicatie die ik heb, en de vooruitzichten op een maandenlange fysio, derving van inkomsten (nu 70 % van mijn laatst verdiende loon), eigenrisico van mijn zorg verzekering, enz. enz. brengen de nodige problemen met zich mee. Hoe kan ik deze kosten op een eerlijke manier, zonder Amerikaanse taferelen, declareren bij de firma waar het ongeval is veroorzaakt. Met vriendelijke groet A.L.

Goede morgen, Letselkwesties als deze zijn ingewikkeld. Ik adviseer u een belangenbehartiger te nemen. Letselschadejuristen zijn doorgaans bereid u gratis te assisteren. Hun kosten worden bij erkenning van aansprakelijkheid door de verzekeraar van de veroorzaker vergoed. U kunt ook mij vrijblijvend benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

Allereerst wens ik u veel sterkte en een goed herstel toe.

Als u uw kosten vergoed wilt krijgen, raad ik u aan juridische hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. Deze kan beoordelen of en in hoeverre uw werkgever aansprakelijk is. Bovendien kan deze namens u onderhandelen en uw schade berekenen.

De kosten van rechtsbijstand moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Het inschakelen van een letselschadespecialist is daarom voor u vaak kosteloos.

Overigens zijn er in Nederland gelukkig geen Amerikaanse praktijken. De vergoedingen liggen hier aanzienlijk lager. Uiteraard heeft u daarbij zelf in de hand welke schade u vergoed wilt krijgen.

Mocht u dat wensen, dan kan ook ik u bijstaan. In dat geval hoor ik graag van u.

Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig herstel toe.

Begrijp ik het goed, dan is uw hand bekneld door een heftruck. Mij is niet geheel duidelijk wat de toedracht is geweest. Maar aannemelijk is dat de heftruckchauffeur een fout heeft gemaakt, waarvoor hij (en zijn eventuele werkgever) aansprakelijk zijn.
Vervolgens moet bezien worden welke schade u lijdt. U noemt zelf al de nodige schadeposten. Uit ervaring weet ik dat er nog meer posten zijn.
Het verhalen van een letselschade is specialistisch werk. Ik adviseer u dan ook om een ervaren letselschadeadvocaat in de arm te nemen, die uw belangen kan behartigen. De daarmee gepaard gaande kosten zijn, indien wederpartij aansprakelijk is, te verhalen op tegenpartij. Zodat de bijstand door een letselschadeadvocaat u dan niets kost.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vreselijk arbeidsongeval. Ik wens u daarom op de eerste plaats een heel voorspoedig herstel. .

In het algemeen is het zo dat een bedrijf voor dit soort zaken verzekerd is. De verzekering neemt dan ook meestal de afwikkeling van de zaak over van het bedrijf. U heeft recht op vergoeding van de extra kosten die u heeft als gevolg van het bedrijfsongeval. Daarnaast heeft u recht op smartengeld. En ik vind het heel verstandig dat u al aangeeft dat u geen Amerikaanse toestanden wilt want te veel geld eisen helpt nooit om een zaak snel af te wikkelen. Overigens krijgt u ook niet de extreme smartengeldvergoedingen zoals die in Amerika worden toegekend. Als de kosten oplopen maar nog niet duidelijk is hoe lang het nog duurt voordat alles definitief afgewikkeld kan worden kan aan de verzekeraar ook een voorschot worden gevraagd.
Ik adviseer u in ieder om juridische hulp in te schakelen. De kosten daarvan kunt u verhalen op de verzekeraar. Ik heb ruime ervaringen met dit soort arbeidsongevallen dus ik ben graag bereid om u bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag