Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wil wil graag weten of ik deze producten mag gebruiken

Ik heb een interieur webshop en koop mijn spullen in bij een interieur groothandel. Nu wil ik handgemaakte kaarsen erbij gaan verkopen.
Bij de groothandel hebben ze hele mooie glazen windlichten waar ik de kaarsen in wil gaan gieten en verkopen.
Kan ik deze glazen potten hiervoor gebruiken of moet ik het merk hiervan op de hoogte stellen?
In principe kan iedereen die een pasje heeft van deze groothandel deze producten kopen en ze worden ook bij verschillende winkels verkocht.
Grote potten met geurkaarsen worden steeds populairder dus ik wil het merk niet op ideeën brengen door te gaan vragen wat mijn idee is en dat zij straks met mijn idee er vandoor gaan.
Op de glazen potten staat geen merknaam en zijn dus blanco van een merknaam.

Ik hoor het graag. Bedankt!

In principe mogen producten zodra ze eenmaal legaal op de markt gebracht en verkocht zijn, gewoon doorverkocht worden (dit geldt in ieder geval voor Europa, bij producten van buiten Europa kan het soms net even anders liggen).

Voor specifieke productsoorten kunnen speciale regels gelden of vergunningen nodig zijn (regels voor voedselproducten, alcohol e.d.). Ook kan er in geval van merkproducten sprake zijn van inbreuk op het auteursrecht/merkrecht als u op uw eigen webshop foto's plaatst waar het logo/merkproduct te zien is.

U geeft aan dat het gaat om merkloze glazen potten die u zelf heeft ingekocht.
Deze potten zou u dus zelfs "gewoon" door kunnen verkopen. In dit geval komt daar nog bij dat u er eigenlijk een ander/nieuw product van maakt.

Het is dus niet nodig om iets aan de groothandel of de fabrikant te laten weten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag