Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij zijn op zoek gegaan naar een doula kraamhulp en zijn aan het mailen gegaan met een mevrouw. We hebben haar in de eerste mails wat vragen gesteld over hoe de kraamzorg eruit zou zien en ze kwam met een tegenmail of we een vrijblijvend gesprek wilden hebben. Daarna hebben wij terug gemaild dat we wel geinteresseerd waren en hoorden we even niets. Toen hebben wij weer gemaild wanneer de intake plaats zou vinden. En hebben we een datum afgesproken. We hadden verder nog helemaal niets van haar ontvangen, geen papieren, geen post en dus ook geen leveringsvoorwaarden o.i.d. Mevrouw is langs gekomen, en binnen dit gesprek heeft zij een overeenkomst in tweevoud neergelegd, en gevraagd dat als wij akkoord zouden gaan met haar diensten, wij het formulier moeten opsturen naar haar. ook zat er achter 1 opdrachtformulier de leveringsvoorwaarden waarin stond vermeld dat als er na de intake geannuleerd zou worden, we haar een bedrag van 60 euro verschuldigd zijn. Dit is vooraf nooit gecommuniceerd want we kregen de papieren pas tijdens het gesprek. Mevrouw is weg gegaan, en wij hebben tijdens onze vakantie nagedacht en besloten dat wij haar diensten niet willen gebruiken. We hebben dan ook niets teruggestuurd, ze is niet in bezit van een handtekening, en we hebben haar gemaild geen gebruik te willen maken. Vervolgens stuurt mevrouw, dat wij dan wel even een nota moeten voldoen. Wij sturen terug dat wij dit met verbazing lezen, omdat dit nergens vermeld staat. Niet op de website, niet in de mail en dat wij niet van plan zijn dit te betalen. Zij stuurt vervolgens terug dat wij nooit gemaild hebben dat het gesprek niet vrijblijvend zou zijn, en dat we de nota moeten betalen omdat ze anders een incasso bureau op ons afstuurt. In de nota staan ook nog eens bedragen die wij niet kunnen verantwoorden. ( in de leveringsvoorwaarden staat 60 euro voor annulering intake) en mevrouw gooit er nog eens ruim 40 euro bovenop voor het annuleren van de inschrijving. Wij hebben wel onze gegevens ingevuld op haar website, maar daarmee toch geen akkoord bevonden?? Onze vraag aan u, ze heeft toch geen poot om op te staan? Als we iets moeten betalen, moet dit toch van tevoren gestuurd worden? Of vermeld op de website? En er is toch pas sprake van de kraamovereenkomst als wij het formulier in tweevoud zouden hebben terug gestuurd? We kunnen toch van tevoren niet weten dat er kosten zijn als ze niet vermeld worden? Dan zou een verkoper hier aan de deur zijn verhaal kunnen doen en vervolgens een nota kunnen sturen?

Graag horen we wat uw antwoord is.

Alvast vriendelijk bedankt!

Helaas zijn er bedrijven die op deze wijze met klanten omgaan. Maar laat u niet afschrikken door hun verkoopmethodes. U heeft niets getekend en er is op voorhand ook niet aan u verteld dat u zou moeten betalen voor een gesprek of voor annuleren. Dus dan hoeft u ook niets te betalen. Als u niet betaald wordt er misschien nog gedreigd met een incassobureau of wordt dat zelfs ingeschakeld maar laat u daardoor niet van de wijs brengen want ze hebben gewoon geen recht van spreken. Dus mijn advies niets betalen en verder niet meer reageren op de brieven die u krijgt dan houden ze vanzelf een keer op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor het antwoord. Mevrouw geeft nu aan dat ze dit mag hanteren door het NZA tarief. Hierin staan wel enkele dingen beschreven over kraamzorg. Mag ze dan wel factureren? En ze zegt dat wij het bij onze verzekering moeten neerleggen en dat zij haar uitbetalen. Dat willen wij niet want wij hebben maar 1 x recht op kraamzorg en intake.


Het is niet van belang of het al dan niet conform NZA tarief is. Van belang is dat zij voorwaarden van toepassing wilt verklaren. Die voorwaarden geeft ze u pas in het gesprek. U heeft niet met die voorwaarden ingestemd en bent ook geen overeenkomst aangegaan. U kunt het gesprek dus beschouwen als een soort verkoopgesprek en pas na het gesprek beslist u of u een contract aangaat onder de voorwaarden die u in het gesprek gegeven zijn.
Ik adviseer u daarom niets te betalen en als u al wilt reageren geef dan aan dat u de voorwaarden niet van toepasssing zijn omdat u die niet heeft geaccepteerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag