Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij moeten binnen 5 dagen €3471.13 betalen. Wat kan ik nu doen?

Een bedrijf heeft een opdracht gestuurd naar een incassobureau.
Wij moeten binnen 5 dagen €3471.13 betalen.
Nu kennen wij het hele bedrijf niet en maken dus geen gebruik van hun producten.
Ze beweren dat er een getekend contract is en dat wij wel gebruik maken van hun producten. Ik heb contact opgenomen met dit bedrijf. Ze beweren dat ze niet in onze gegevens kunnen kijken en ons niet kan helpen. Ze beweren wel dat ik niet de waarheid spreek en dat ze meerdere malen contact hebben gezocht over openstaande facturen.
Dit klopt niet.
Deze brief komt dus ook geheel onverwacht.
Wat kunnen wij nu doen?

ik adviseer u in ieder geval eerst een kopie van het getekende contract op te vragen. Als ze dat niet aan u kunnen verstrekken, dan vind ik dat vreemd.

Beoordeel dit antwoord:

Vraag een kopie van dat contract op. Daarop heeft u recht. Immers u moet kunnen controleren of u inderdaad getekend heeft.

Heeft u niet getekend, dan is er niets aan de hand. Er zijn veel bedrijven, die op deze manier (snel) geld willen verdienen. Heeft u onverhoopt wel getekend, vraag dan wat ze voor dat geld gedaan hebben? Immers wanneer men geen diensten geleverd heeft hoeft u ook niet(s) te betalen.

Vaak laten dit soort bedrijven het erbij zitten wanneer u verweer voert. Zo niet, ga dan naar een advocaat. Veel advocaten kennen een gratis eerste gesprek (max. half uur). Daaraan kunt u zich, bij een bonafide advocaat, geen buil vallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag