Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Wij hebben sinds 2015 een samenlevingscontract die mijn partner nu eenzijdig wil beƫindigen. Er is discussie over wie in de huurwoning achterblijft. We zijn beide genoemd in het huurcontract dus hebben in die zin evenveel recht. Ik ben hoofdverdiener mijn partner heeft Wajong uitkering. Ik betaalde tot heden altijd de huur, maar mijn partner wil in het huis blijven wonen met behulp van huurtoeslag. Beide willen we hier alleen blijven wonen, maar wie heeft het 'meeste' recht op de woning en welke argumenten zou de kantonrechter in een eind oordeel meenemen?
Er zijn geen kinderen en de huur bedraagt ca 690 euro. Uit navraag bij woningbouwvereniging, blijkt dat de verhuurder in de praktijk geen gebruik maakt van haar recht om de voortzetting van de huur aan een huurder te ontzeggen. Deze optie is dus niet van belang. Om te voorkomen dat huidige discussie ontaard in een strijd vernemen we graag een onafhankelijk oordeel over de vraag hoe de kansen voor ons beide liggen.

Als advocaat en mediator zou ik zeggen dat u het meeste belang hebt: uw partner heeft de relatie beƫindigd, u betaalt altijd de huur, u kunt die ook betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag