Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben in April gesproken met een vertegenwoordiger van Isolatie bedrijf X. Toen hebben wij een offerte ontvangen voor spouwmuur isolatie van ons huis. Wij hebben tijdens het gesprek al aangegeven dat als wij over willen gaan tot spouwmuur isolatie, wij dit pas in het najaar van dit jaar willen doen. Ik heb telefonisch laten weten aan de vertegenwoordiger (via voicemail), dat we akkoord zijn met de offerte. Hij heeft mij een mail gestuurd met als onderwerp: "Akkoord opdracht" en daarin de vraag om de offerte ook te ondertekenen en op te sturen. Dit heb ik echter nooit gedaan, omdat ik het najaar wilde afwachten.
Wij hebben afgelopen maand besloten, om wegens financiele redenen de spouwmuur isolatie uit te stellen, danwel ons isolatie probleem anders op te lossen. We zijn ons opnieuw aan het orienteren.
Ik krijg nu een mail van de planner van Bedrijf X om de spouwmuurisolatie uit te voeren. Ik geef aan dat wij afzien van de spouwmuurisolatie, en prompt krijg ik een mail terug dat er wel 10% annuleringskosten in rekening worden gebracht.
Maar wij hebben de offerte/opdracht nooit ondertekend.
Handelt Bedrijf X correct?

Reactie van de vraagsteller

Ik was vergeten te meldden dat het volgende in de algemene voorwaarden staat:
ARTIKEL 4 - TOTSTANDKOMING EN VORM
1. De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod door de Opdrachtgever. De aanvaarding geschiedt schriftelijk of elektronisch.
3. Bij annulering door de Opdrachtgever na 7 werkdagen na ontvangst van de schriftelijke bevestiging van de opdracht zal 10% van het offertebedrag bij Opdrachtgever in rekening worden gebracht.


Normaal gesproken kan een aanvaarding mondeling geschieden. Doordat het bedrijf in de algemene voorwaarden heeft opgenomen dat het slechts schriftelijk en electronisch kan geschieden, voorzie ik geen problemen. U heeft de overeenkomst noch schriftelijk nog elektronisch aanvaard. U heeft de aanvaarding verworpen door het niet te bevestigen. De overeenkomst is nooit tot stand gekomen, dus het is onzin dat er annuleringskosten in rekening gebracht worden. Ze handelen in strijd met de wet. Dit zeggen en gewoon negeren en niet betalen. En als ze doorgaan kan je zelf dreigen dat als u administratieve kosten maakt met betrekking tot de situatie, dat u er werk van zult maken en het voor hun rekening zal komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag