Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben 19 januari van een particulier een appartement(van l/6-25/6 in Zuid Duitsland)) gehuurd en hebben dat nu geannuleerd ivm onze erg zieke hond en het erg onzeker is wat er met hem gaat gebeuren. Bewust op tijd geannuleerd zodat ze de gelegenheid heeft het appartement weer te kunnen verhuren.
Ze zegt dat als het niet verhuurd wordt we 80% moeten betalen van de huursom. We hebben nog niets betaald.(dat gebeurt pas bij aankomst) Is dit niet het risisco van de verhuurder en is 80% niet erg veel. Bij de reserveringsbevestiging van 19/1 staat niets over deze 80%, wel of we een annuleringsverzekering willen afsluiten (die hebben we doorlopend), maar als je niets hebt betaald kun je die niet inschakelen en deze keert niet uit voor een hond.

Ik zou niets betalen immers de kans is groot dat het appartement wel weer opnieuw wordt verhuurd. De verhuurder moet bewijzen de schade die hij lijdt , dat kan pas nadien.

Beoordeel dit antwoord:

Op de overeenkomst is Duits recht van toepassing. Het is volgens Duits recht niet zo maar mogelijk om ontbinding van een overeenkomst te vragen. Dit kan alleen in bepaalde situaties of omwille van bepaalde redenen. In uw situatie lijkt het mij niet mogelijk om ontbinding te vragen. U bent dan in prinzipe ook aan de overeenkomst gebonden. Echter zal ik ook allereerst niets betalen en afwachten of de woning niet toch noch anders verhuurt zal kunnen worden.

Beoordeel dit antwoord:

Er staat niet dat Duits recht van toepassing is, mogelijk zijn beide partijen Nederlands, al dan niet bemiddeld en hebben zijn in de voorwaarden een rechtskeuze uitgebracht. Maar in essentie moet u een afwachtende houding aannemen.

Beoordeel dit antwoord:

Alleen als allebei partijen Nederlands zijn of express voor Nederlands recht is gekozen zou Nederlands recht van toepassing zijn. Anders is Duits recht van toepassing.

Volgens Duits recht is er een geldig overeenkomst en u bent verplicht te presteren. Dat uw hond ziek is en u dus wilt afkomen, is alleen uw risico. U moet betalen maar uw verhuurder mag niet ontbinding vragen omdat bijvoorbeeld iemand anders meer wil betalen. Allebei partijen zijn vastgebonden.

Als u nu afwilt moet de verhuurder alleen besparingen aftreken omdat u niet komt (bijvoorbeeld kosten voor elektriciteit). Er blijkt 20 % korting voldoend. Als u zou kunnen bewijzen dat de besparing groter is, moet u minder betalen.

Vanzelfsprekend moet u niet betalen als iemand anders gaat huren. Dit had u verhuurder al aangetoond.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag