Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Zakelijk


Wie zorgt ervoor dat de verkoper eindelijk zijn verplichting na komt?

De geschillencommissie deed uitspraak in onze zaak in ons voordeel. De verkoper zegt niet aan de verplichting te voldoen en naar de kantonrechter te gaan om de uitspraak te laten vernietigen.
- Wat wordt er nu van mij verwacht?
- wat als de verkoper het alleen zegt en niet doet; wie zorgt er dan voor dat hij zijn verplichting, opgelegd door geschillencommissie , nakomt?

De uitspraak van de geschillencommissie is geen executoriale titel. Daarvoor zult u nakoming bij de rechter moeten vorderen van de uitspraak, zodat deze, desnoods via een deurwaarder, kan worden afgedwongen. Indien de verkoper de uitspraak wil laten vernietigen, zou u, in reconventie, nakoming van die uitspraak moeten vorderen. Ik adviseer u rechtshulp in te schakelen om u te laten bijstaan. Let op, er kunnen (bindende) termijnen van kracht zijn. Als u wilt overleggen, mag u gerust vrijblijvend bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Orsouw,
Dank u zeer voor uw snelle, adequate antwoord.
Ik heb van de advocaat van de verkoper op 7 april vernomen, dat hij de stukken, waaruit zal blijken, dat de zaak tijdig aan de bevoegde kantonrechter is voorgelegd, op korte termijn naar mij zou sturen. Ik begrijp van u, dat reconventie mogelijk is zodra ik die stukken heb ontvangen. Tot op heden heb ik echter niets vernomen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag