Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wie is verantwoordelijk voor onderhoud uitbouw?

Wij hebben een uitbouw van ons huis. Dat hebben de vorige eigenaren in 1977 gedaan. Nu hebben wij alleen een splitsingsacte van 1972 en daar staat niks in over de uit bouw. Nu is ons vraag wie moet de dak onderhoud bekostigen van ons uitbouw is dat van de vve of niet.
Heb namelijk een artikel gevonden dat de vve voor alle bouwdelen zoals daken gevel en soms kozijnen de kosten moet dragen tenzij het is veranderd in splitsingsacte alleen dat kunnen wij dus niks over vinden.

Beste,

In beginsel dient de VvE de kosten van onderhoud en herstel van de aanbouw te dragen. Het is inderdaad mogelijk dat in een splitsingsakte deze kosten zijn verdeeld. U kunt vrijblijvend contact opnemen met mij zodat ik u verder kan adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u de notulen van de ledenvergadering van de vve in de periode voorafgaand aan de realisatie van de uitbouw er op na te kijken. Het kan zijn dat er over de uitbouw (toestemming en onderhoudsafspraken) een besluit is genomen terwijl deze niet is vastgelegd in een aanpassing van de splitsingsakte. Het aanpassen van de splitsingsakte is veelal kostbaar omdat deze voor alle leden van de vve dan gewijzigd moet worden en om die reden kiezen veel vve's ervoor dergelijke gewijzigde afspraken slechts middels ALV besluiten vast te leggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag