Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Werkgever weigert salaris uit te betalen

Mijn werkgever heeft medegedeeld dat mijn contract niet wordt verlengd. Ondertussen heb ik een nieuwe uitdaging gevonden. Via de mail gevraagd om hier aan mee te werken. Dit heeft hij gedaan en medegedeeld dat de volgende dag de laagste werk dag was.
Nu betaalt hij de uren die ik heb gewerkt niet uit ook opgebouwde vakantiegeld en uren correctie in mijn voordeel. Ik krijg helemaal niets. Ook geen mail wordt beantwoord, telefoon nummer van mij is geblokkeerd.
Hoe nu verder?

U heeft recht op uw loon over de dagen dat u gewerkt heeft en eventuele uitbetaling van resterende vakantiedagen. Indien uw ex-werkgever niet thuis geeft heeft u een vordering op hem. Indien uw werkgever niet betaald kunt u een zaak starten bij de rechtbank. Als er geen goede redenen zijn waarom de werkgever niet tot betaling overgaat zal een rechter uw vordering in de meeste gevallen toewijzen.

In dit soort gevallen is het vaak aan te raden een jurist in de hand te nemen. Een brief van een jurist heeft toch vaak een afschrikkend effect. Een jurist kan vaak (gedeeltelijk) werken op basis van "no cure, no pay". Dat houdt in dat u (een gedeelte) alleen hoeft te betalen bij een positief resultaat.

Meestal laat de andere partij het niet aankomen op een zitting zonder goede reden. De verliezende partij moet namelijk meestal de kosten van de andere partij betalen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag