Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Werkgever betaalt verschillende toeslagen uit CAO niet

Ik heb jarenlang bij een bedrijf gewerkt. Inmiddels sinds halverwege deze maand ben ik hier niet meer werkzaam. Maar vóór het indienen van mijn ontslag ben ik al bezig geweest met de toeslagen, waar ik volgens de cao recht op zou hebben maar nooit uitbetaald heb gekregen, om deze met een terugwerkende kracht tot 5 jaar terug uitbetaald te krijgen.
Werkgever draait overal omheen en heeft tot nog toe niet laten merken, zien of weten hier actie toe te ondernemen.
Ik ben lid geworden van de CNV maar zij kunnen mij niet helpen bij het terugvorderen van het nog onbekende bedrag omdat dit speelde voordat ik lid van hen ben geworden.
Nu ben ik dus opzoek naar hulp en advies (kosteloos of toch zeker niet te duur) zodat ik ontvang waar ik recht op heb en waar ik altijd hard voor heb gewerkt.
Als het mogelijk is om de kosten die ik maak door hulp in te schakelen, te verhalen is op de werkgever en dat is 100% zeker, dan ben ik bereid om alle nodige kosten te maken.
Ik weet dat ze dit bij alle werknemers doen en het is een groot bedrijf, al zou het tot een rechtszaak moeten komen doordat hun de cao op zo'n manier omzeilen en nauwelijks wat ophebben met de werknemers. Dan mogen ze wat mij betreft failliet gaan, maar mijn collega's en ik verdienen het om betaald te worden zoals het hoort!

Wellicht komt u in aanmerking voor een toevoeging (prodeo)? In dat geval hebt u in principe alleen te maken met een eigen bijdrage die aan de advocaat betaald moet worden. Zie: www.rechtsbijstand.nl.
Indien idd sprake is van achterstallig salaris is van belang, mede in verband met de stuiting van de verjaring, om zo spoedig mogelijk een aangetekende brief (tevens per normale post of email) te sturen naar de werkgever, waarin u kenbaar maakt dat u de achterstallige aanspraken nog steeds wilt hebben.
Naast de wettelijke vertragingsvergoeding zou u ook incassokosten kunnen vorderen. Wellicht dat deze extra bedragen, mits verhaalbaar, geheel of ten dele de advocaatkosten dekken (?) Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag