Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Welke regels gelden er voor inkopen en verkopen rondom webshops?

Voor mijn webshop wil ik bij een willekeurige webshop haakgaren en vulwol inkopen, en daarna in de vorm van een haakpakket ( met toegevoegd eigen ontwerp haakpatroon) weer doorverkopen via mijn eigen webshop.
- Mag ik dit juridisch gezien / van de wet doen?
- Mag ik dit doen zonder overleg met de contactpersoon waar ik de spullen heb ingekocht?
- Mag ik zelf de prijs bepalen?

Met vriendelijke groet,

In principe mogen producten zodra ze eenmaal legaal op de markt gebracht zijn, doorverkocht worden (bij producten van buiten Europa kan het soms anders liggen). Prijzen mag u zelf bepalen.

Voor specifieke producten kunnen regels gelden (alcohol b.v.). Ook kan er bij merkproducten sprake zijn van inbreuk op het auteursrecht/merkrecht als u b.v. foto's plaatst waar het logo te zien is.

U geeft aan dat het gaat om willekeurige haakgaren en vulwol gaat die u zelf in koopt. Deze producten zou u dus zelfs "gewoon" door kunnen verkopen, u voegt nog iets toe. Het is dus in beginsel niet nodig om dit te overleggen.

In onderstaand artikel leest u meer over dit onderwerp (vanuit de kant van de consument).
https://bit.ly/3HG3EZJ

Vanuit de Europese Unie zijn er wel veel regels waar u aan moet voldoen t.a.v. het informeren van consumenten over hun rechten (b.v. het herroepingsrecht).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog (andere) vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Dennis,

Bedankt voor uw antwoord.

Het gaat wel om haakgaren van een bepaald merk ( Rio Lammy Yarns) en de vulwol is van het merk Restyle. Is dat nog een probleem?

Deze producten zijn overal online te verkrijgen.

Vriendelijke groet,

Eveline van der Veen


Graag gedaan.

Dat zou geen probleem moeten zijn.

Als deze producten legaal zijn gekocht mag u ze doorverkopen.
Voorbeeld:
Vaak komt het voor dat bijvoorbeeld de leverancier van nieuwe merkschoenen een overeenkomst heeft met een aantal winkels. Alleen die winkels mogen de producten dan "nieuw" verkopen. Zodra iemand ze daar heeft gekocht mag diegene ze doorverkopen (eventueel na wijziging).

Als u het helemaal veilig wilt spelen zou u er voor kunnen zorgen dat de merknaam niet zichtbaar is op eventuele foto's van uw pakketten/producten, de wikkel er af halen, een eigen wikkel/strik gebruiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag