Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wederom vernieling spiraaltrekveer aan tuindeur door buurvrouw wat kunnen we eraan doen

Aan het eind van ons tuinpad ( dit is tevens recht van overpad voor de buurvrouw in het tussenhuis naast ons) hebben we een houten tuindeur geplaats om te voorkomen dat inbrekers of andere ongewenste personen zomaar bij ons de tuin in kunnen. Onze huidige buurvrouw laat regelmatig deze deur openstaan ondanks ons verzoek om deze deur te sluiten. Tijdens de buurtbemiddeling eind september 2020 heeft ze toegezegd deze te sluiten. De dagen erna bleef de deur echter ondanks haat toezegging openstaan, dus hebben wij een spiraaltrekveer geplaatst zodat de deur automatisch dicht valt. Vanaf die tijd haalt ze continu de trekveer van het wieltje waardoor de deur weer open blijft staan. Om dit te voorkomen hebben we een hoesje eromheen gemaakt waarna de trekveer in februari 2021 kapot getrokken is (tevens in een brief van de buurvrouw is dit erkend). De trekveer hebben we gerepareerd en sedert die tijd wordt de trekveer weer van het wieltje gehaald en blijft de deur regelmatig openstaan. Gisteren 6 juni is de trekveer wederom kapot getrokken en hebben we weer een briefje ontvangen van deze buurvrouw. Vanaf het moment dat deze vrouw naast ons is komen wonen hebben we problemen met haar over zaken mbt het recht van overpad ( zoals spullen erin plaatsen zonder onze toestemming) en het betichten van een onveilige situatie omdat het er te glad zou zijn. Te pas en te onpas loopt haar bezoek achterlangs terwijl wij in de buurbemiddeling hebben aangegeven dat dat soms behoorlijk schrikken is en onze hond daar ontzettend van in de stress raakt. Daarop heeft ze aangegeven daar recht op te hebben en dus dat ze dit niet gaat aanpassen. Wat kunnen we in deze situatie nog doen?

Een poort met sleutel onder afgifte van de sleutel is misschien een idee. Gewoon bezoek en gasten mogen via de voordeur.

Beoordeel dit antwoord:

Het gaat in dit geval om hoe de erfdienstbaarheid wordt gebruikt en dat moet altijd op de minst bezwarende wijze . Voor overpad geldt niet altijd dat ook gasten daarvan gebruik kunnen maken. Voor de inhoud van de erfdienstbaarheid, dat wat erover is geregeld, kijkt u in uw koopakte. Als een persoon structureel misbruik maakt van dat recht of vernielingen aanbrengt aan uw eigendom kun u deze persoon natuurlijk aanspreken. Vernieling is een onrechtmatige daad.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag