Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We willen graag een huis kopen maar als de verkoper weet dat wij het willen kopen gaat hij dit niet verkopen aan ons. Is er een manier om het huis anoniem te kopen? en hoe werkt dat dan? zijn er ook extra kosten aan verbonden?

U kan het huis niet anoniem kopen. Wel kan u proberen het huis via een 'stroman' te kopen. Deze derde koopt het huis en verkoopt het vervolgens aan u door. Dat gaat goed tenzij deze derde de verplichting krijgt opgelegd om de woning niet aan u te verkopen.

Bij deze constructie moet u wel rekening houden met extra notariskosten en extra financieringskosten. De dubbele overdrachtsbelasting is mogelijk te vermijden indien overdracht binnen zes maanden plaatsvindt; u zal hiervoor echter even contact moeten zoeken met een fiscalist. Die weet daar het fijne van.

Beoordeel dit antwoord:

Het zou middels een stromanconstructie kunnen. Een andere optie is, en dat is zeer dubieus, om het via de oprichting van een rechtspersoon te doen. Hierbij zitten veel voeten in de aarde. Tenzij het een gedwongen verkoop is, heeft de verkoper het recht om zelf te bepalen aan wie hij het huis verkoopt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag