Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


we hebben l 27 jaar een eigen bedrijf, maar nu door de crisis hebben we een grote huurachterstand en worden we gedagvaard.
wat kunnen we verwachten? verklaard de rechter ons failliet of moeten we dat later zelf aanvragen aangezien we de schuld niet kunnen betalen en we dan ook verder geen inkomsten hebben omdat we na de rechtszaak binnen 3 dagen de zaak leeg moeten maken. Wanneer wordt er beslag gelegd?
.

De rechter kan u alleen failliet verklaren als u of uw schuldeisers daartoe een verzoek hebben ingediend. Als u geen inkomsten meer heeft en de schulden niet kunt betalen dan adviseer ik u om zelf uw faillissement aan te vragen.
Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. Als het verzamelinkomen van u lager is dan € 25.600 als u alleenstaande bent of € 36.100,- als u samenwoont komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp in dat geval adviseer ik u contact op te nemen met het juridisch loket 0900 - 8020 (€ 0,20 per minuut).

Beoordeel dit antwoord:

Beste,

De rechter zal uw bedrijf veroordelen tot het betalen van de huurachterstand, en de huur die nog voor de lopende termijn is verschuldigd. Een faillissement zal in een aparte procedure aan de orde moeten komen. Dan zal er echter wel eerst een faillissementsverzoek moeten worden ingediend. Alleen een advocaat kan een faillissement aanvragen.
Het is ook mogelijk het eigen faillissement aan te vragen. Ook dat kan alleen door een advocaat worden gedaan. Voordeel van een eigen aanvraag is dat u dan zelf nog enige controle heeft over de gang van zaken. Het voordeel is dan ook dat u weet wat er gaat gebeuren en een verhaal voor de curator kan voorbereiden. Nog een voordeel is dat er dan wellicht minder huur is verschuldigd, afhankelijk van de snelheid van de rechter. Bij faillissement mag de huur immers altijd tussentijds worden opgezegd. Mocht u dat willen dan kan ik u helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heren bedankt voor uw reactie.wat is t nadeel van zelf het faillissement aanvragen. Kan je dat niet zelf doen. K kan geen advocaat betalen . Juridisch Loket zegt dat ik geen recht heb op een advocaat omdat ik geen verweer hebtegen de aanklacht. Hoe nu verder


Het antwoord van de heer Geelkerken is niet juist. U kunt ook zelf zonder hulp van een advocaat het faillissement van u zelf aanvragen. Meer informatie daarover kunt u vinden op www.rechtspraak.nl. Daar kunt u ook een formulier downloaden om uw eigen faillissement aan te vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heer Martens dank u voor de snelle reactie. Is er een nadeel voor zelf faillissement aanvragen?


Er is juridisch geen verschil tussen een faillissement dat u zelf aanvraagt en dat aangevraagd wordt door uw schuldeisers.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer, moeten we nú zelf het faillissement aanvragen of wachten tot na het voorkomen bij het gerecht. Ik wilde ook een bezwaarschrift indienen tegen de schadebedrag en tegen het binnen 3 dagen leegmaken van de winkel.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag