Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wat zijn mijn kansen bij het geschil met mijn buur?

Ik heb apart van mijn woning een berghok(voor fietsen e.d.). Een aantal jaren geleden vroeg één van mijn buren of hij mijn berghok mocht gebruiken omdat ik hem niet gebruikte. Aangezien ik heel goed met hem kon opschieten heb ik hem toestemming gegeven. 2 jaar geleden kreeg ik van een andere buur te horen dat de buur de hok volgestopt heeft met puin. Ik heb toen aan de buur gevraagd om het hok leeg te maken omdat ik het wilde gaan gebruiken. Hij verzon telkens een smoes om het uit te stellen. Dan was het weer te koud, dan was het corona enz. Het duurt nu zo lang dat ik bang ben dat hij het niet meer zal doen. Nu is mijn vraag of ik hem juridisch kan dwingen om het hok leeg te maken. Ik heb niets schriftelijk vastgelegd. Maar buren zouden kunnen getuigen dat hij bij het verbouwen van zijn woning zijn puin in mijn berghok heeft gedumpt.
Ik heb hem een aangetekende brief gestuurd met dreiging tot verdere juridische stappen, maar daar heeft hij geen gehoor aan gegeven.
Alvast dank voor uw antwoord.

U kunt hem nog een keer aanschrijven en dan stellen dat u het hok door een professionele partij op zijn kosten laat leegmaken en bezemschoon opleveren na x datum. Eventuele duurzame zaken worden op zijn kosten ook opgeslagen of verkocht.

Beoordeel dit antwoord:

Kort gezegd kan er in ieder gesteld worden dat het nog steeds uw berghok is. U heeft met de buurman afgesproken dat hij gebruik mag maken van het berghok. Dat houdt in dat u deze overeenkomst ook weer op kunt zeggen. Als u daar niets over heeft afgesproken houdt dat meestal in dat er sprake moet zijn van een redelijke termijn van opzegging.

Als we voor het gemak van huur van ruimte uit gaan (waar waarschijk geen sprake van is) zou dat inhouden dat er sprake is van een opzegtermijn van 1 maand. Daarna is er nog sprake van 2 maanden ontruimingsbescherming.

U kunt een brief sturen waarbij u aangeeft dat u per 1 mei 2022 zelf weer gebruik wil maken van de opslag en hem verzoeken te zorgen dat de berging leeg achter wordt gelaten. Als er dan nog steeds niet gereageerd wordt kunt u op een gegeven moment tot ontruiming over gaan.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak verder wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag