Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wat zijn de rechten van een zzp-er?

Ik ben NT2-docent bij een taleninstituut. Ik word uitgezonden naar andere bedrijven. Ik heb een paar contracten getekend met per project 30 lesuren met als einddatum 28 april 2022. Nu annuleert het bedrijf de lessen tot en met week 6. Dat betekent dat het programma hiermee opschuift. Mag ik als zzp weigeren om na de eerst afgesproken einddatum (die op het contract staat) nog lessen te geven? Of moet ik zonder meer het project afmaken, waarvoor de einddatum nu automatisch opschuift?

Het korte antwoord is: Dat hangt af van wat er in het contract en eventuele algemene voorwaarden van u of het bedrijf staat.

Op basis van de huidige informatie is er te veel onduidelijk om een concreter antwoord te geven. Zo heeft u het namelijk over uitgezonden worden door een taleninstituut en dat u een contracten met een bedrijf heeft getekend. Het is mij nog onduidelijk wat voor rol het taleninstituut speelt.

Heeft u een overeenkomst met hen? Lopen de onderhandelingen en eventuele andere voorzieningen helemaal via uzelf, of (deels) via het taleninstituut? Daarnaast is het belangrijk wat er precies in de de contracten staat en of u, het taleninstituut en/of het bedrijf dat annuleert algemene voorwaarden hanteren (en zo ja, of u akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden van het bedrijf, of dat het bedrijf akkoord is gegaan met uw algemene voorwaarden).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen per mail als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag