Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wat te doen na ingebrekestelling - in verzuim?

Wij hebben vorig jaar oktober een bedrijf ingehuurd om een serre aan te bouwen. Deze zou 30 december klaar zijn. Inmiddels heeft de aannemer de afspraken al ruim 17 keer geannuleerd en staat alleen het skelet er. Wij hebben 5460 euro aanbetaald (2/3e van het totaalbedrag), en het materiaal dat er staat heeft een waarde van ongeveer 4100 euro.
Wij hebben de aannemer op 9 mei een brief gestuurd dat hij in gebreke is en twee weken zou hebben om alles op te lossen, dus tot de 23e. In deze twee weken tijd heeft hij wederom meerdere afspraken om alles af te ronden, geannuleerd. Inmiddels zijn vandaag de twee weken om en is de aannemer zogenaamd in verzuim. Het kost ons veel frustratie, energie en kost ons ook geld omdat wij meerdere keren thuis gebleven zijn vanuit het eigen bedrijf om te wachten op hem, terwijl hij dan op het laatste moment afzegde.

Mijn vraag is wat kunnen en mogen wij nu doen, nu het bedrijf in verzuim is, op welke manier staan wij in ons recht?

U zou de aanneemovereenkomst kunnen ontbinden en tevens schadevergoeding kunnen vorderen. Op grond van de ontbinding ontstaan in principe ongedaanmakingsverbintenissen, hetgeen inhoudt dat de aannemer de koopsom zal hebben terug te betalen. Bij voorgaande kan uiteraard wel een rol spelen datgene dat u eventueel contractueel bent overeengekomen. Een andere optie is dat u (via een procedure) alsnog nakoming vordert, maar ik neem aan dat u geen vertrouwen meer hebt in die aannemer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag