Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Wat te doen als een agent je onterecht beschuldigt?

Twee weken geleden ben ik aan een hersencyste geopereerd. Sindsdien is mijn motoriek erg slecht. Op een avond kwam ik laat thuis. Ik was erg moe en liep erg slecht. Normaal loop ik met een stok, maar die was ik vergeten. Ik woon in een uitgaansgebied. Op de stoep stonden veel deelscooters. Ik had om moeten lopen maar was erg moe. Ik stoote tegen één van de deelscooters aan. De scooter viel om. Een agent kwam aangereden en zag de gevallen scooter. Hij wilde dat ik de scooter opraapte en zei dat hij contact op ging nemen met de eigenaar van de deelscooter. Eventuele schade zal op mij verhaald worden. Nu vrees ik dat zo’n deelscooter vol krassen en deuken zit en dat de eigenaar straks die scooter op mijn kosten een grote oplapbeurt gaat geven. Wat kan ik doen?

Het kan zijn dat u aansprakelijk wordt gesteld, maar dat betekent niet dat u dan alle gevorderde schade moet betalen. ( denk aan dagwaarde en herstelwaarde) Bent u niet verzekerd hiervoor?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Bedankt voor je antwoord. Ik ben verzekerd maar vind het moeilijk te bepalen wat nu door mij veroorzaakte schade is en welke schade al ouder is aan zo’n deelscooter. Voordat de scooter omviel heb het ding niet goed bekeken ofzo. Het was avond en donker en naderhand was ik zo van streek door het gebeuren met de agent dat ik meteen ben weggelopen.


Dat moet de ander partij kunnen bewijzen, wat de schade is , hoe groot en of het zinvol is de scooter nog te maken afgezet tegenover de dagwaarde.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dan wacht ik het antwoord van de eigenaar af. Ik heb geen idee of schade aan deelscooters geregistreerd wordt en of dit nauwkeurig per gemaakte rit gebeurt of dat men het allemaal wel gelooft.


Ze moeten dat bewijzen ( de schade ) door rapporten van de staat en foto,s en getuigenissen. Anders wordt de schadevordering afgewezen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb even gezocht op internet, maar kan zo snel niets vinden over hoe en wanneer schade aan deelscooters wordt bijgehouden. Of de agent mij daadwerkelijk tegen de scooter heeft zien stoten weet ik niet, misschien heeft hij alleen de scooter zien vallen. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik de scooter heb gestoten want het stond zo belachelijk vol met scooters op dat smalle stuk stoep. Het enige wat ik weet is dat ik mij tussen die scooters door probeerde te worstelen en dat er één omviel. Maar misschien stond hij wankel geparkeerd? Ik weet het echt niet, alleen dat ik het niet opzettelijk deed. Mijn man en zoon waren erbij maar liepen voor mij, omdat het zo smal was.


Het gaat erom dat de eigenaar ( of de gebruiker) moet bewijzen dat U de schadeveroorzaker bent, dat is moeilijk als er niet voldoende staten worden bijgehouden en/of foto,s gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw hulp. Ik was erg geschrokken van het gebeuren maar u heeft mij enigszins gerustgesteld.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag